Reseptit

Voi-valkoviinikastike eli beurre blanc

Perinteinen voi-valkoviinikastike eli beurre blanc soveltuu hyvin etenkin kalalle. Tässä resepti klassikkokastikkeeseen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 salottisipulia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g kylmää (suolatonta) voita kuutioina
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Voi-valkoviinikastike eli beurre blanc on kastikeklassikko, jonka lempeä maku sopii erityisen hyvin yhteen kalan kanssa. Kokeile höyrytetyn kuhan ja belugalinssien seurana.

Näin valmistat voi-valkoviinikastikkeen – beurre blancin

Pane silputut sipulit, viinietikka ja viini pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on vain 2-3 rkl lientä.

Lisää kerma ja keitä kokoon hetki. Nosta kattila hetkeksi pois levyltä. Säädä lieden lämpö hyvin matalaksi ja lisää voikuutio kerrallaan hyvin vatkaten, kunnes beurre blanc -kastike on sileää ja samettisen pehmeää.

Mausta beurre blanc -kastike suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

X