Voi-valkoviinikastike eli beurre blanc
Perinteinen voi-valkoviinikastike eli beurre blanc soveltuu hyvin etenkin kalalle. Tässä resepti klassikkokastikkeeseen.
Ainekset
- 4 salottisipulia
- 1 dl valkoviiniä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g kylmää (suolatonta) voita kuutioina
- suolaa
- pippuria
- sitruunamehua
Valmistusohje
Voi-valkoviinikastike eli beurre blanc on kastikeklassikko, jonka lempeä maku sopii erityisen hyvin yhteen kalan kanssa. Kokeile höyrytetyn kuhan ja belugalinssien seurana.
Näin valmistat voi-valkoviinikastikkeen – beurre blancin
Pane silputut sipulit, viinietikka ja viini pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on vain 2-3 rkl lientä.
Lisää kerma ja keitä kokoon hetki. Nosta kattila hetkeksi pois levyltä. Säädä lieden lämpö hyvin matalaksi ja lisää voikuutio kerrallaan hyvin vatkaten, kunnes beurre blanc -kastike on sileää ja samettisen pehmeää.
Mausta beurre blanc -kastike suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous