Voikukka-perunasalaatti
Voikukanlehdet soveltuvat salaattiin loistavasti. Ne sisältävät runsaasti vitamiineja, rautaa ja kaliumia. Herkullista ja terveellistä!
Ainekset
- 8 keitettyä varhaisperunaa
- 3 maustekurkkua
- 3 kirpeää omenaa
- 1 pieni nippu kevätsipulia tai pari kolme kesäsipulin vartta
- 1 iso kourallinen sileälaitaisia voikukanlehtiä
- muutama ketunleivänlehti tai nuoria, pehmeitä mustaherukan
- 2 rkl kaprista
- 1 tl ruususuolaa tai merisuolaa myllystä
kastike:
- kylmäpuristettua oliiviöljyä
- ½ sitruunan mehu
- hieman ruusu- tai merisuolaa
Valmistusohje
Voikukanlehdet ovat rucolaakin herkullisempia salaateissa. Voikukanlehdet ovat erinomaisia A-, B-, C- ja D-vitamiinien, raudan ja kaliumin lähteitä. Lisäksi niissä on kalsiumia, fosforia,
magnesiumia ja inuliinia.
Näin valmistat voikukka-perunasalaattia
- Kuutioi keitetyt perunat, maustekurkut ja omenat.
- Hienonna sipuli.
- Levitä aineet laakeaan kulhoon. Lisää huuhdotut ja silputut voikukanlehdet sekä ketunleivät tai mustaherukanlehdet. Sekoita varovasti.
- Lisää joukkoon kapris.
- Mausta suolalla ja lime- tai valkopippurilla ja sekoita varovasti. Sekoita kastikeainekset keskenään.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon varovasti nostellen. Tarkista maku ennen nauttimista.
- Voit ruokaistaa salaattia kuutioimalla joukkoon 200 grammaa halloumijuustoa tai manchegotyyppistä lampaanmaitojuustoa. Vaihtoehtoisesti voit pariloida pannulla halloumiviipaleita ja nauttia viipaleet voikukka-perunasalaatin kanssa. Ihanaa!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous