Reseptit

Vuohenjuustokakut

Pala pehmeää vuohenjuustokakkua, kastikkeena lämmintä hunajakinuskia ja seurana makea jälkiruokaviini, on erittäin hienostunut yhdistelmä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 4 4 (á 30 g) kaura-hunajavälipalakeksiä (Elovena)
  • 3 rkl pekaanipähkinöitä
  • 3 rkl sulatettua voita

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä tai ohrakasta
  • 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa

Hunajakinuskikastike

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl hunajaa

Pinnalle

  • paahdettuja pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon pähkinät ja sulatettu rasva.

Leikkaa leivinpaperista ohuet, pitkät suikaleet pienien, voideltujen annos- tai muffinivuokien pohjalle ja painele tasainen pohjaseos vuokiin. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri, munat, kerma, tärkkelysjauho ja pehmeä vuohenjuusto. Jaa seos tasaisesti vuokiin ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta kakut jäähtymään ritilälle.

Valmista kinuski. Keitä kermaa, sokeria ja hunajaa kattilassa, kunnes kastike sakenee. Nosta kakut varovasti paperisuikaleita apuna käyttäen vuoista. Tarjoa juustokakut hunajakinuskin ja kuivalla pannulla paahdettujen pekaanipähkinöiden kanssa.

Lisää herkkuja vuohenjuustosta:

vuohenjuustomousse

Vuohenjuustomousse

punajuuri-vuohenjuustosuupalat

Punajuuri-vuohenjuustosuupalat

yrttiset vuohenjuustomuffinssit

Yrttiset vuohenjuustomuffinit

Kotiliesi.fi: Vuohenjuusto-tomaattipiiras

X