Vuohenjuustokakut
Pala pehmeää vuohenjuustokakkua, kastikkeena lämmintä hunajakinuskia ja seurana makea jälkiruokaviini, on erittäin hienostunut yhdistelmä.
Ainekset
Pohja
- 4 4 (á 30 g) kaura-hunajavälipalakeksiä (Elovena)
- 3 rkl pekaanipähkinöitä
- 3 rkl sulatettua voita
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 2 rkl maissitärkkelystä tai ohrakasta
- 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
Hunajakinuskikastike
- 2 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- 3/4 dl hunajaa
Pinnalle
- paahdettuja pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon pähkinät ja sulatettu rasva.
Leikkaa leivinpaperista ohuet, pitkät suikaleet pienien, voideltujen annos- tai muffinivuokien pohjalle ja painele tasainen pohjaseos vuokiin. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri, munat, kerma, tärkkelysjauho ja pehmeä vuohenjuusto. Jaa seos tasaisesti vuokiin ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta kakut jäähtymään ritilälle.
Valmista kinuski. Keitä kermaa, sokeria ja hunajaa kattilassa, kunnes kastike sakenee. Nosta kakut varovasti paperisuikaleita apuna käyttäen vuoista. Tarjoa juustokakut hunajakinuskin ja kuivalla pannulla paahdettujen pekaanipähkinöiden kanssa.
Lisää herkkuja vuohenjuustosta:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous