Reseptit

Wallenbergin pihvi riistasta

Tarjoa pihvit porkkanamuhennoksen, höyrytettyjen herneiden ja perunalumen kanssa. Makuun sopii myös silputtu ruohosipuli ja marjasurvos tai kirpeä karpalokastike.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g jauhettua riistalihaa
  • 6 keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl valkopippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ¼ tl neilikkaa
  • noin 4 dl raastettua vaaleaa leipää (puolikas kuivahtanut patonki) tai valmista korppujauhoa

paistamiseen:

  • voita ja oliiviöljyä

Valmistusohje

 

1. Sekoita jauhettu liha kuohkeaksi käsin tai monitoimikoneella, lisää mausteet.

2. Erottele kananmunista yksitellen keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset lihamassaan koko ajan tehokkaasti vatkaten.

3. Lisää kerma pihvitaikinaan hyvin sekoittaen. Taikinan kuuluu olla löysää, mutta pysyä kostetuissa kämmenissä muodossaan. Jaa taikina kämmenen kokoisiksi pihveiksi ja käytä pihvit leipäraasteessa tai valmiissa korppujauhoissa.

4. Paista pihvit pannulla tai pellillä uunissa. Pannulla varaa paistoaikaa kolme minuuttia per puoli. Valmis pihvi pullistuu kuin kohokas höyrystyvien nesteiden ansiosta. Grillin paistolevyllä pihvien paahtumista täytyy seurata grillin kuumuuden mukaan. Pinnan tulee olla rapea.

Vihje: Säästä valkuaiset ja tee niistä jälkiruoka.

X