Wasabilla ja soijalla glaseerattua kirjolohta
Hapanimelä soijasilaus antaa kalalle hienon japanilaisen makuvivahteen.
Ainekset
- 300 g fileoitua kirjolohen pyrstöpalaa
- ripaus suolaa
- 3 rkl soijaa
- 1 rkl hunajaa
- 3 rkl sitruuna- tai limettimehua
- 1 tl wasabia
- mustapippuria
Lisäksi
- 2 dl bulguria
- 100 g babypinaattia
Valmistusohje
1. Nypi kalasta pois ruodot, leikkaa kalafileet neljän sentin viipaleiksi. Mausta kalapalat kevysti suolalla ja pane uunivuokaan. Mittaa soija, sitruunamehu, hunaja ja wasabi pieneen kattilaan, keitä seos hieman sakeammaksi. Kypsennä lohipaloja uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Sivele pinnalle soijaliemi ja jatka kypsennystä minuutti kerallaan, kunnes kala on kypsää. Rouhaise päälle mustapippuria.
2. Keitä bulgur kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa pinaatti kiehumaan noin minuutiksi.
Katso myös:
Misolohta ja papuja, Ruoka.fi
Jasmiiniteellä marinoitu lohi, Ruoka.fi
Inkiväärilohi, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous