Reseptit

Yhden vuoan uunibroileri

Yhdellä isolla uunipannulla tai kahdessa vuoassa kypsyy kätevästi koko ateria. Koipi-reisipalat ovat broilerin mehevimpiä ja myös edullisimpia paloja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 broilerin koipi-reisipalaa
  • 6 pientä sipulia
  • 12 pientä perunaa
  • 0,5 bataattia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 12 kirsikkatomaattia
  • mustia oliiveja
  • tuoretta tai kuivattua timjamia

Valmistusohje

1. Paloittele koipi-reisipalat kahteen tai kolmeen osaan. Kuori perunat. Viipaloi perunat, bataatti ja kesäkurpitsa. Kuumenna vesi-viiniseos ja lisää kanaliemikuutio.

2. Pane perunaviipaleet, puolitetut sipulit ja bataatti uunipellille. Mausta kevyesti suolalla. Kaada päälle liemi. Lisää kasvisten päälle broileripalat. Sivele broilerit öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Peitä vuoka kevyesti foliolla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

3. Lisää vuokaan viipaloitu kesäkurpitsa, oliivit ja tomaatit. Mausta timjamilla.

Katso myös:

Uunibroileri

Uunibroileria, sitruunaista valkosipuliohraa ja uunijuureksia

Uunibroileri ja lohkoperunat

Kotiliesi: Sitruunainen uunibroileri

X