Yhden vuoan uunibroileri
Yhdellä isolla uunipannulla tai kahdessa vuoassa kypsyy kätevästi koko ateria. Koipi-reisipalat ovat broilerin mehevimpiä ja myös edullisimpia paloja.
Ainekset
- 6 broilerin koipi-reisipalaa
- 6 pientä sipulia
- 12 pientä perunaa
- 0,5 bataattia
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 0.5 dl oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
- 12 kirsikkatomaattia
- mustia oliiveja
- tuoretta tai kuivattua timjamia
Valmistusohje
1. Paloittele koipi-reisipalat kahteen tai kolmeen osaan. Kuori perunat. Viipaloi perunat, bataatti ja kesäkurpitsa. Kuumenna vesi-viiniseos ja lisää kanaliemikuutio.
2. Pane perunaviipaleet, puolitetut sipulit ja bataatti uunipellille. Mausta kevyesti suolalla. Kaada päälle liemi. Lisää kasvisten päälle broileripalat. Sivele broilerit öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Peitä vuoka kevyesti foliolla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
3. Lisää vuokaan viipaloitu kesäkurpitsa, oliivit ja tomaatit. Mausta timjamilla.
Katso myös:
Uunibroileria, sitruunaista valkosipuliohraa ja uunijuureksia
Kotiliesi: Sitruunainen uunibroileri
Kommentit
Kuinkas kauan ruokaa pidetään uunissa tomaattien, kesäkurpitsan ja oliivien lisäämisen jälkeen?
Kommentit
Kuinkas kauan ruokaa pidetään uunissa tomaattien, kesäkurpitsan ja oliivien lisäämisen jälkeen?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous