Yrtti-parsapasta

Yrtti-parsapasta 

6 annosta
alle 30 min
Keskitaso
Vihreä yrtti-parsapasta tarjoillaan mehevän kananpojan lisukkeena.

Ainekset

3 dl jyväpastaa tai pienikokoista täysjyväpastaa
200 g vihreää parsaa

Mojokastike:

1/2 vihreää paprikaa
1/2 vihreää chiliä
4 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua minttua
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Valuta huolella.

2. Huuhtele parsat ja laita ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä parsoja koosta riippuen 3–5 minuuttia. Jäähdytä parsat nopeasti kylmällä vedellä. Valuta parsat hyvin ja pilko ne 3–5 osaan.

3. Valmista mojokastike. Poista paprikasta ja chilistä kanta ja siemenet. Nostele ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku.

4. Sekoita kulhossa kypsä pasta, paloitellut parsat ja kastike. Anna maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.

570 kJ (135 kcal) / 1 annos

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat