Reseptit

Yrtti-rucolasalaatti

Yrtit, salaatti, pavut ja pähkinät. Siinä ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan yrtti-rucolasalaattiin tarvittavat raaka-aineet.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g rucolasalaattia
  • 1 ruukku tammenlehväsalaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • nippu tuoretta minttua
  • 200 g vihreitä papuja
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 5 rkl paahdettuja rouhittuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Raikas ja yksinkertainen salaatti syntyy erilaisista yrteistä ja salaateista, pavuista ja pähkinöistä.

1. Huuhtele ja linkoa salaatit huolella. Revi salaatit ja yrtit tarjoiluvadille. Kiehauta papuja muutama minuutti, valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä.

2. Sekoita limetin mehusta, oliiviöljystä ja mausteista kastike. Halkaise paksuimmat pavut pituussuunnassa ja nosta salaattien joukkoon. Valuta päälle kastike ja kääntele maut kevyesti sekaisin.

3. Koristele paahdetuilla ja rouhituilla cashewpähkinöillä.

X