Yrtticanneloneja sieniliemessä
Täytä cannelonit ricotta-juustolla ja yrteillä.
Ainekset
- ½ annosta tuorepastatataikinaa + 2–3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. rosmariinia, persiljaa
Täyte
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
- 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. rakuunaa, timjamia
- 3 rkl parmesaanijuustoa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Sieniliemi
- 1 dl kuivattuja tatteja tai suppilovahveroita
- 6 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- pari oksaa tuoretta timjamia
- ripaus suolaa
- 2 valkuaista
Lisäksi
- voita
- herneitä
- vesikrassia
Valmistusohje
1. Valmista tuorepastataikina perusohjeen mukaan maustamalla se hienonnetuilla yrteillä. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa.
2. Valmista sieniliemi. Liota sieniä kädenlämpöisessä vedessä tunnin ajan. Siivilöi neste suoraan kattilaan harsopussin läpi. Nosta sienet syrjään odottamaan. Lisää nesteeseen liemikuutio, laakerinlehti, timjaminoksat ja suola. Kiehauta liemi ja kaada joukkoon kevyesti vatkatut valkuaiset. Vähennä lämpöä ja anna liemen hiljalleen poreilla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kerää reikäkauhan avulla pois pinnalle kerääntynyt valkuaiskakku. Siivilöi liemi harson tai kahvinsuodattimen läpi.
3. Sekoita kulhossa ricottajuusto, yrtit ja parmesaanijuusto keskenään. Mausta seos suolalla. Kaavi seos tukevaan pakastepussiin ja nosta jääkaappiin odottamaan.
4. Aja pastataikina ohuiksi levyiksi ja leikkaa ne 8 x 10 cm -kokoisiksi paloiksi. Anna jauhotettujen palojen kuivahtaa leivinliinalla hetken. Keitä pari levyä kerrallaan suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti. Nosta levyt isolla reikäkauhalla, valuta ja siirrä leivinpaperoidulle leikkuulaudalle.
5. Tee täytepussin kulmaan pieni reikä ja pursota täytettä jokaisen pastalevyn pidemmän sivun reunalle. Rullaa levy täytteen ympärille ja nosta annoslautasille 3–5 rullaa saumapuoli alaspäin.
6. Pilko sienet ja paahda ensin kuivalla pannulla hetken aikaa. Lisää joukkoon nokare voita. Nostele sieniä lautasille ja kaada cannelonien päälle kiehuvaa sienilientä. Koristele kiehautetuilla herneillä ja vesikrassilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous