Reseptit

Yrttilohi ja kurkkusalaatti

Grillissä kypsyneen yrttilohen seuraksi sopii etikkakurkkusalaatti.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 700 g lohifileetä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl seesamiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua chilipippuria
  • hienonnettua ruohosipulia ja tilliä

Kurkkusalaatti:

  • 1 tuore kurkku
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl hienonnettuja yrttejä (tilliä, persiljaa)

Valmistusohje

 

1. Valmista ensin salaatti. Huuhtele kurkku ja vuole juustohöylällä pitkittäin ohuita lastuja. Nosta kurkkuviipaleet tarjoiluastiaan.

2. Sekoita suola, sokeri ja etikka pienessä kupissa, kunnes mausteet sulavat. Ripottele kurkkujen pinnalle hienonnettuja yrttejä ja valuta päälle makuliemi. Anna kurkkujen maustua viileässä lohen kypsymisen ajan.

3. Taittele kaksinkertainen, lohifileetä suurempi folioarkki. Voitele folion pinta öljyllä ja nosta päälle lohifilee nahkapuoli alaspäin. Taittele folion reunat ylöspäin. Valuta lohen päälle tasaisesti sitruunamehu, soijakastike sekä seesamiöljy. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla chilipippurilla. Ripottele päälle hienonnettuja yrttejä.

4. Kääri lohi folioon ja nosta grillille. Anna kypsyä noin 25 minuuttia lohen paksuudesta riippuen.

X