Yrttinen tuorejuusto
Yrttinen tuorejuusto maistuu tuoreen patongin päällä. Maustamaton jogurtti, ranskankerma ja tuoreyrtit ovat juuston vastustamattoman maun takana.
Ainekset
- 4 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
- 1 dl ranskankermaa (rasvaa max 18 %)
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
- 1/2-1 dl silputtuja tuoreyrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, timjamia, ruohosipulia)
- 1/2 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
Valmistusohje
Yrttinen tuorejuusto maistuu leivän päällä. Ohjeesta tulee valmista tuorejuustoa n. 350 g.
1. Valuta maustamatonta jogurttia suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa noin tunnin ajan. Sekoita yhteen ranskankerma ja valutettu jogurtti.
2. Mausta juustomassa valkosipulilla, suolalla, pippurilla, silputuilla tuoreyrteillä ja silputuilla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Nosta tuorejuusto kylmään ja anna makujen syventyä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua. Kotona tehty tuorejuusto säilyy jääkaapissa noin 2–3 päivää.
Huom. Resepti sopii myös laktoosi-intolerantikoille, jos käytät vähälaktoosista jogurttia ja ranskankermaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous