Reseptit

Yrttinen tuorejuusto

Yrttinen tuorejuusto maistuu tuoreen patongin päällä. Maustamaton jogurtti, ranskankerma ja tuoreyrtit ovat juuston vastustamattoman maun takana.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
  • 1 dl ranskankermaa (rasvaa max 18 %)
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2-1 dl silputtuja tuoreyrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, timjamia, ruohosipulia)
  • 1/2 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja

Valmistusohje

Yrttinen tuorejuusto maistuu leivän päällä. Ohjeesta tulee valmista tuorejuustoa n. 350 g.

1. Valuta maustamatonta jogurt­tia suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa noin tunnin ajan. Sekoita yhteen ranskanker­ma ja valutettu jogurtti.

2. Mausta juustomassa valkosipu­lilla, suolalla, pippurilla, silputuilla tuoreyrteillä ja silputuilla aurinko­kuivatuilla tomaateilla. Nosta tuorejuusto kylmään ja anna makujen syventyä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua. Kotona tehty tuorejuusto säilyy jääkaapissa noin 2–3 päivää.

Huom. Resepti sopii myös laktoosi-intolerantikoille, jos käytät vähälaktoosista jogurttia ja ranskankermaa.

X