Yrttipaneroitua siikaa
Rapean yrttikuoren alta löytyy mehevä ja maukas kala.
Ainekset
- 2 siikafileetä (yht. 300-350 g)
- ripaus suolaa
- 1 pieni kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa ja persiljaa)
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 2 rkl voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Puhdista siikafileet ja leikkaa ne puoliksi. Mausta palat molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
2. Riko kananmuna syvälle lautaselle ja riko rakenne haarukalla vatkaten. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle hienonnetut yrtit ja parmesaaniraaste.
3. Kääntele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi yrtti-juustoseoksessa.
4. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoile hernerisoton kera.
Siikaa kera maukkaiden lisukkeiden:
Pesto-perunasalaatti ja paahdettua siikaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous