Reseptit

Yrttipaneroitua siikaa

Rapean yrtti­kuoren alta löytyy mehevä ja maukas kala.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 siikafileetä (yht. 300-350 g)
  • ripaus suolaa
  • 1 pieni kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa ja persiljaa)
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Puhdista siikafileet ja leikkaa ne puoliksi. Mausta palat molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.

2. Riko kananmuna syvälle lautaselle ja riko rakenne haarukalla vatkaten. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle hienonnetut yrtit ja parmesaaniraaste.

3. Kääntele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi yrtti-juustoseoksessa.

4. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoile hernerisoton kera.

Siikaa kera maukkaiden lisukkeiden:

rukiiset siikafileet

Rukiiset siikafileet

Perunasalaattia_ja_paahdettua_siikaa
© Ari Heinonen/Otavamedia

Pesto-perunasalaatti ja paahdettua siikaa

paahdettua siikaa tillipeston ja kasvisvokin kera

Paahdettu siika tillipeston ja kasvisvokin kera

Kotiliesi.fi: Paahdettu siika

X