Reseptit

Yrttiperunat

Yrttiperunat maustetaan tuoreilla yrteillä, kuten rosmariinilla ja timjamilla. Valmista yrttiperunoiden kanssa rapeaa hunajakananpoikaa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg pienikokoisia siikliperunoita
  • kourallinen tuoreita yrttejä, esim. rosmariinia, timjamia
  • 2 tl hienokiteistä merisuolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä pestyjä perunoita 10–12 minuuttia. Nosta ne kylmään veteen. Valuta ja painele kuivaksi talouspaperilla. Hienonna tuoreet yrtit ja murskaa ne suolan kanssa morttelissa.

2. Ripottele mausteseos perunoiden päälle ja kääntele niitä pellillä öljyssä. Paista perunoita 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä pintaansa.

Tarjoa yrttiperunoiden kanssa rapeaa hunajakananpoikaa.

Kokeile myös näitä perunaruokia:

916010-perunapaistos_2048x1537.jpg

Perunapaistos

807889-tuliset_uuniperunat_Marstio.jpg

Tuliset uuniperunat

739530-veneperunat.jpg

Veneperunat

Kotiliesi.fi: Perunacurry

X