Vihreät kuulat sopivat myös kakun koristeeksi.
Ruokajutut

5 herkkua Vihreistä kuulista – Vihreä kuula -joulutorttu on tämän talven hitti!

Brownieita, joulutorttuja, kakkuja... Paitsi että Vihreillä kuulilla voi herkutella sellaisenaan, niistä voi myös jalostaa monenlaisia jälkiruokia. Äänestä, mitä Vihreä kuula -herkkua haluat maistaa!
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: OM-arkisto

Vihreät kuulat homejuuston kera

Vihreiden kuulien ja homejuuston yhdistelmä kuulostaa jännittävältä, mutta klassisia marmeladimakeisia voi hyvin yhdistää sekä valko- että sinihomejuuston kanssa.

Vihreä kuula -brownie

Vihreitä kuulia voidaan käyttää leivonnassa muun muassa brownien tai muffinien täytteenä. Sekoita vain taikinan joukkoon 5–8 Vihreää kuulaa pieniksi paloiksi paloiteltuna.

Joulutortut Vihreä kuula -sydämellä

Vihreä kuula -joulutortut ovat tämän vuoden hittiherkku. Taittele taikina joulutortun muotoon, paina keskelle kolo, aseta puolikas vihreä kuula tortun keskelle, paista ja nauti!

Vihreä kuula -kakku

Vihreillä kuulilla kuorrutettu kakku on juhlapöydän katseenvangitsija. Päällystä klassikkokarkilla esimerkiksi perinteinen täytekakku tai aseta Vihreitä kuulia minttujäädykkeen koristeeksi.

Vihreä kuula -tikkarit

Vihreistä kuulista saa helposti myös karkkitikkareita. Työnnä tikut marmeladimakeisiin (tikuiksi käyvät esimerkiksi jäätelötikut, pillit tai cocktail-tikut) ja koristele tikkarit sen jälkeen sulatetulla suklaalla.

Voit dipata tikkarit kokonaan suklaaseen tai tehdä niihin suklaaraitoja. Halutessasi voit ripotella suklaan päälle strösseleitä tai pähkinärouhetta. Anna tikkareiden lopuksi jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa.

Mikä seuraavista Vihreä kuula -herkuista haluaisit maistaa?

Katso tilanne vastaamatta

X