Ruokajutut

Avokadoranskalaiset + 3 muuta mieletöntä avokadoherkkua

Moni on herkutellut avokadopastalla, mutta oletko jo maistanut avokadoranskalaisia? Ota talteen avokadoranskalaisten, kananmunalla täytettyjen avokadojen, avokadojäätelön ja avokadohampurilaisten reseptit!

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Avokadoranskalaiset maistuvat hyviltä kermaviilidipin kanssa, joka on maustettu limemehulla, korianterilla ja suolalla.

Moni on herkutellut avokadopastalla, mutta oletko jo maistanut avokadoranskalaisia? Ota talteen avokadoranskalaisten, kananmunalla täytettyjen avokadojen, avokadojäätelön ja avokadohampurilaisten reseptit!

Avokado on paitsi herkullinen myös ravinteikas hedelmä. Se sisältää kahtakymmentä erilaista vitamiinia ja kivennäisainetta. Avokadossa on runsaasti muun muassa K-vitamiinia, folaattia, C-vitamiinia, kaliumia, B-vitamiinia ja E-vitamiinia. Lisäksi avokado sisältää pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa, joka tekee hyvää sydämelle.

Avokado sopii salaattiin ja leivän päälle ja siitä voi valmistaa niin guacamolea, pastaa kuin vihersmoothietakin. Perinteisten avokadoreseptien lisäksi avokado taipuu muun muassa ranskalaisiksi ja hampurilaiseksi! Nappaa talteen neljä hauskaa avokadoreseptiä.

Avokadoranskalaiset

Ainekset 

  • 2 isoa avokadoa
  • kananmuna
  • 1 dl mantelijauhoa, vehnäjauhoa tai korppujauhoa
  • suolaa
  • mausteita, kuten pippuria, paprikajauhetta ja chiliä

Valmistus

  1.  Sekoita jauhot ja mausteet keskenään.
  2.  Halkaise avokadot, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikan avulla kuorestaan ja leikkaa reilun sentin paksuisiksi siivuiksi.
  3.  Riko kananmuna kulhoon ja sekoita sen rakenne rikki. Kasta avokadoviipaleet kananmunassa ja pyörittele sen jälkeen jauho-mausteseoksessa.
  4. Laita avokadoviipaleet pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Kananmunalla täytetyt avokadot

Kananmunalla täytettyjen avokadojen valmistukseen tarvitset avokadon, kaksi kananmunaa, limemehua ja mausteita.

  1. Halkaise avokadot, poista kivi ja purista hedelmälihan päälle limemehua.
  2. Riko kiven jättämään koloon kananmuna. Jos kivi on pieni, voit kovertaa koloa lusikalla hieman laajemmaksi.
  3. Ripottele avokadojen päälle suolaa ja mustapippuria, laita ne uunivuokaan ja paista uunissa 250 asteessa noin 5−8 minuuttia, kunnes kananmuna on hyytynyt.
  4. Viimeistele lopuksi ruohosipulilla tai haluamillasi mausteilla!
Kananmunalla täytetyt avokadot sopivat hyvin esimerkiksi aamiaiselle tai brunssille.

Avokadojäätelö

Avokado taipuu myös jälkiruoaksi. Kokeile avokadojäädykettä tai avokadomoussea!

Yksinkertaiseen avokadojäätelöön tarvitset:

  • 2 avokadoa
  • minttua
  • limemehua
  • 1 tlk vispikermaa
  • 1 tlk kondensoitua maitoa

Valmistus:

  1. Soseuta avokadot ja mintunlehdet sauvasekoittimella sileäksi ja purista joukkoon noin puoli desiä limemehua.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotettu kerma ja kondensoitu maito avokadososeen joukkoon.
  3. Laita seos pakastuksen kestävään astiaan, laita päälle kansi tai tuorekelmu ja jäädytä pakastimessa noin 8 tuntia.

Avokadohampurilaiset

Korvaa hampurilaissämpylät avokadon puolikkailla. Lisää väliin haluamasi täytteet ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Avokadohampurilainen on herkullinen lounasruoka.
Avokadohampurilainen on herkullinen lounasruoka.
X