
Hellepäivän herkut vesimelonista – vesimelonisalaatti, vesimelonipizza ja 3 muuta ihanaa vesimeloniherkkua
Mikään ei maistu kesällä paremmalta kuin kevyt ja raikas feta-vesimelonisalaatti! Toisaalta, vesimeloni on yllättävän monipuolinen ja taipuu hyvin myös kesäiseksi pizzaksi.
Muhkea hedelmä sopii erityisen hyvin helteellä nautittavaksi, sillä vettä siinä on jopa 94 prosenttia. Vesimelonin kuoren väri vaihtelee vaaleasta tumman vihreään ja vihreäraitaiseen. Kuori on paksu ja hedelmäliha usein punainen, toisinaan myös keltainen.
Kypsän vesimelonin tunnistaa siitä, että hedelmää kevyesti kopauttamalla kuuluu kumea ääni. Lisäksi kuoreen ilmestyy läiskä siihen kohtaan, missä melonin kuori on ollut maassa. Kun läiskä on keltainen, on vesimeloni kypsä. Raaka hedelmä kypsyy huoneen lämmössä parissa päivässä. Muutoin vesimeloni kannattaa säilyttää jääkaapissa ja tarjota viileänä.
Kylmä keitto maistuu helteellä – vesimelonigazpacho
Kylmä, espanjalainen tomaattikeitto eli gazpacho muuntuu astetta maukkaammaksi pyöräyttämällä joukkoon vesimelonia.
Limetillä, yrteillä sekä muutamalla tipalla tabascoa maustettu vesimelonigazpacho maistuu kevyenä kesälounaana tai alkuruokana yrttimarinoitujen mozzarellapallojen kera.
Valmistusaika: 30–60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Katso resepti tästä: melonigazpacho
Kesän nopein pikaruoka – vesimelonipizza
Vesimelonipizza on kesän hauskin pikaruoka! Leikkaa meloni viipaleiksi ja kuorruta mieleisilläsi täytteillä.
Tässä ohjeessa on fetaa, oliivia ja basilikaa. Jälkkäripizzan voi viimeistellä tuoreilla marjoilla ja hedelmillä sekä mieleisellään jälkiruokakastikkeella.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Katso resepti tästä: vesimelonipizza
Viileä virkistäjä – vesimelonimehujää
Kesällä tekee mieli jotain raikasta ja virkistävää. Piparmintulla, sitruunalla ja hunajalla maustetut vesimelonimehujäitä voi huoletta popsia yhden jos toisenkin.
Valmistusaika: Yli 2 h | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 12
Katso resepti tästä: vesimeloni-piparminttumehujäät
Hellepäivän herkullinen lounas – feta-vesimelonisalaatti
Fetajuusto ja vesimeloni ovat jo klassikoksi muodostunut makupari.
Täydennä feta-vesimelonisalaatti vielä upeammaksi makuelämykseksi lisäämällä joukkoon ilmakuivattua kinkkua. Neljän viljan ateriajyvät tekevät kesäsalaatista ruokaisan.

Feta-vesimelonisalaatti riittää hyvin jopa lounaaksi. Kesäjuhliin herkullinen ohje on helppo moninkertaistaa.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Katso resepti tästä: ruokaisa vesimelonisalaatti
Lasten suosikki – vesimelonitikkari
Söpöt vesimelonitikkarit valmistuvat hetkessä!
Leikkaa meloniviipaleet kolmioiksi, työnnä kuoreen jäätelötikku ja dippaa sulaan suklaaseen. Tarjoa vesimelonitikkarit sellaisenaan tai nosta ne hetkeksi pakastimeen kohmettumaan.

Söpöt vesimelonitikkarit kastetaan suklaaseen. Koristeeksi sopivat nonparellit tai esimerkiksi makeis-tai pähkinärouheet.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo
Katso resepti tästä: vesimelonitikkarit
Kokeile myös:

Vesimeloni on mehukas kaunotar – ja näin siitä valmistuu ruokaisa kesäsalaatti

Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous