Ruokajutut

Helpot ja nopeat leivonnaiset, joiden ainekset vain sekoitetaan: Sukulaku-browniet, suklaafudgekakku ja 5 muuta takuuvarmaa reseptiä

Arvostatko leivonnassa helppoutta ja vaivattomuutta? Listasimme seitsemän leivonnaista, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti ilman monimutkaisia työvaiheita.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Mukikakku maistuu herkulliselta marjojen ja jäätelön kera – tai ihan vain sellaisenaan.

Arvostatko leivonnassa helppoutta ja vaivattomuutta? Listasimme seitsemän leivonnaista, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti ilman monimutkaisia työvaiheita.

Herkullisten leivonnaisten valmistaminen ei välttämättä vaadi aikaa tai erinomaisia leipomistaitoja. Seuraavat leivonnaiset syntyvät helposti ja nopeasti jokaiselta kotikokilta.

Suklainen mukikakku

Kahden minuutin mukikakku on helppo valmistaa. Ensin mukissa sulatetaan voi ja suklaa, ja sitten sekaan lisätään vain kananmuna, kermaa, sokeria ja kuivat aineet. Kakku kypsyy mikrossa (täydellä teholla) 1 ½–2 ½ minuutissa.

Mukikakun resepti

Riisimurosuklaat

Riisimurosuklaat tuovat monelle lapsuuden mieleen. Herkut valmistuvat yksinkertaisesti sekoittamalla keskenään kaakaojauhe, tomusokeri, kookosrasva, vaniljasokeri ja riisimurot.

Riisimurosuklaiden resepti

Kauraherkut mukissa

Kaksplussan keskustelupalstalla nimerkki Sokerisyöppö kertoo, että äkilliseen makeanhimoon toimii seuraava resepti:

Sekoita ainekset (kaurahiutaleet, sokeri, voi ja kaneli) mukiin haluamassasi suhteessa ja lämmitä mikrossa. Lisämausteeksi voi laittaa esimerkiksi omenaa tai marjoja.

Sukulaku-browniet

Sukulaku-browniet ovat täydellinen herkku makeannälkään. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään kulhossa ja taikina kaadetaan uunivuokaan. Browniet kypsentyvät uunissa 175 asteessa noin 35–40 minuutissa.

Sukulaku-brownieiden resepti

Kookospallot

Koospallojen valmistukseen ei tarvita edes uunia. Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi sekaan rasva, pyörittele seos palloiksi ja kieritä pallot kookoshiutaleissa. Laita pallot lopuksi jääkaappiin jähmettymään.

Kookospallojen resepti

Suklaafudgekakku

Superhelppo suklaafudgekakku syntyy sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kakku kypsyy 160-asteisessa uunissa 40 minuutissa.

Suklaafudgekakun resepti

Suklaamuffinsit

Muffinit kuuluvat yksinkertaisten mutta herkullisten leivonnaisten joukkoon. Ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taikina lusikoidaan vuokiin. Muffinit valmistuvat 200-asteisessa uunissa noin 20 minuutissa.

Suklaamuffinsien resepti

X