Ruokajutut

7 helppoa pikajälkiruokaa äitienpäiväksi – näillä ohjeilla onnistut

Jos aika on kortilla, mutta haluat muistaa äitiä makeasti äitienpäivänä, nämä reseptit ovat sinua varten. Ihanat pikajälkkärit pelastavat tilanteessa kuin tilanteessa.
6.5.2019 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Näillä seitsemällä superhelpolla jälkiruokaohjeella saat minimiponnistuksella maksimilopputuloksen! Valmista helppo jälkiruoka äitienpäiväksi, niin voit keskittyä hyvillä mielin siihen tärkeimpään – yhdessäoloon rakkaan äitisi kanssa.

7 x helppo jälkiruoka

Kolmen raaka-aineen salmiakki-suklaamousse

Salmiakki-suklaamousseen tarvitset vain kolme raaka-ainetta ja kymmenisen minuuttia aktiivista kokkausaikaa. Sen jälkeen herkku hyytyy kuin itsestään jääkaapissa. Jos et jaksa jauhaa salmiakkia itse, käytä valmista turkinpippurirouhetta.

Äitienpäivä saa pippurisen lisäyksen salmiakki-suklaamoussessesta.

Lasipurkkeihin pakattu salmiakki-suklaamousse on helppo jälkiruoka äitienpäiväksi. Jos et viitsi rouhia salmiakkia itse, käytä valmista turkinpippurirouhetta. Silloin salmiakin maku on miedompi.

Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Salmiakki-suklaamousse

200 g talous- tai maitosuklaata
20 turkinpippurimakeista
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)

Valmistusohje

1. Rouhi karkit morttelissa. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella vaahdoksi.

2. Paloittele suklaa mikron kes­tävään kulhoon. Sulata suklaata puolella teholla minuutti kerral­laan. Sekoita välillä.

3. Lisää suklaa vaniljavaahtoon ja vatkaa seosta samalla hyvin säh­kövatkaimella. Kääntele sekaan salmiakkirouhe. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa noin tun­nin ajan.

Paahdetut uunibanaanit

Karamellin makeiksi paahtuneet uunibanaanit vaniljajäätelön kanssa tarjottuna vievät kielen mennessään. Voilla ja siirapilla sivellyt banaanit kuumenevat sopiviksi uunin grillivastuksen alla kymmenessä minuutissa. Suklaa kruunaa makeaksi karamellisoituneet uunibanaanit.

Karamellin­ makeiksi paahtuneet ba­naanit jäätelön kanssa tarjot­tuna ovat helppo jälkiruoka äitienpäivään.

Karamellin­ makeiksi paahtuneet ba­naanit jäätelön kanssa tarjot­tuna ovat helppo jälkiruoka äitienpäiväksi.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 3

Paahdetut uunibanaanit

3 banaania
1–2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl voita
1 dl manteli-­ tai pähkinä­rouhetta
(2 rkl rouhittua tummaa suklaata)
5 dl vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kuori ja puolita banaanit pitkittäin. Pane banaanit voideltuun uunivuokaan.

2. Puserra banaanien pinnalle sitruunamehua, valuta päälle siirappia tai hunajaa. Lisää banaanien pinnalle mantelirouhe ja voi pieninä nokareina.

3. Paista banaanit uunin yläosassa 250 asteessa tai käytä pelkkiä uunin grillivastuksia. Banaanit kuumenevat sopiviksi noin 10 minuutissa. Ripottele banaanien päälle vielä halutessasi rouhittua suklaata.

Vohveleita, vaahtokarkkeja ja suklaakinuskia purkissa

Erilaiset tarjoiluvadille tai annosmaljoihin koottavat pikajälkkärit eivät välttämättä kaipaa ohjetta lainkaan, vaan niihin voi yhdistellä vapaasti sitä, mitä kaapista sattuu löytymään.

Tuorejuustoa ja kondensoitua maitoa sekä vohveleita, vaahtokarkkeja ja aineksia suklaakinuskin valmistukseen kannattaa kuitenkin aina pitää varalla. Niistä kokoat hetkessä nämä kielen vievät vohveli-vaahtokarkkipurkit.

Vohveli-vaahtokarkki-herkkupurkit on helppo jälkiruoka äitienpäiväksi.

Vohveli-vaahtokarkkipurkit on makea ja helppo jälkiruoka äitienpäiväksi. Tässä tapauk­sessa enemmän on enemmän.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Vohveli-vaahtokarkki-herkkupurkit

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kondensoitua maitoa
4–6 kpl valmiita belgialaisia vohveleita
4–6 vaahtokarkkia
nonparelleja

Suklaakinuski

2 dl kuohukermaa
2 dl ruokokidesokeria
50 g tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Valmista ensin suklaakinuski. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 15–20 minuuttia. Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele niin, että suklaa sulaa.

2. Sekoita tuorejuusto ja kondensoitu maito keskenään.

3. Paloittele vohvelit pieniin kannellisiin purkkeihin. Jaa myös tuorejuustoseos purkkeihin. Lisää vaahtokarkit, suklaakinuskia ja nonparelleja.

Marjoja, vaniljajogurttia ja marenkia

Makea marenkiherkku valmistuu nopeasti, kun käytät kaupan valmiita marenkeja jälkiruoan pohjana. Jogurtti, marengit ja marjat kootaan keoksi, joka viimeistellään syötävillä ruusun­ terälehdillä sekä pähkinämuruilla.

marjoja, vaniljajogurttia ja marenkia

Äiti hurmataan ihanalla marengilla. Jogurtti, marengit ja marjat kootaan keoksi, joka viimeistellään syötävillä ruusun­ terälehdillä – näyttävä mutta helppo jälkiruoka äitienpäiväksi.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Marjoja, vaniljajogurttia ja marenkia

500 g tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia)
1 rkl sokeria
1/2 sitruunan mehu
5 dl paksua turkkilaista jogurttia
3 rkl hunajaa
2 tl vaniljasokeria
n. 10 pientä valmista marenkia
1 dl paahdettuja manteleita rouhittuina

Valmistusohje

1. Puhdista marjat ja paloittele isoimmat. Laita marjat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Jätä maustumaan.

2. Sekoita jogurtin joukkoon hunaja ja vaniljasokeri.

3. Kokoa lasikulhoon tai vadille kerroksittain marenkeja, marjoja ja jogurttia.

4. Ripottele pinnalle mantelirouhe.

Paistettua ananasta ja marjasorbettia 

Tuore ananas makeutuu entisestään, kun se käy paistinpannulla lämmittelemässä. Päälle lisätään pallo raikasta marjasorbettia, joka toimii sulaessaan myös kastikkeena.

ananasta ja sorbettia

Pannulla karamellisoitunut ananas tarjotaan raikkaan marjasorbetin kanssa.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Paistettua ananasta ja marjasorbettia

1 tuore ananas
1 rkl voita
1 rkl siirappia
4 palloa marjasorbettia
2 rkl hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Kuori ananas, leikkaa se viipaleiksi ja poista kova keskusta esimerkiksi omenaporalla.

2. Sulata voi paistinpannulla ja lisää hunaja. Kuumenna mutta älä polta.

3. Lisää ananasviipaleet ja paista niihin hieman väriä.

4. Nosta viipaleet lautasille ja lisää päälle sorbettipallo. Viimeistele has­selpähkinärouheella.

Suklaasandwichit ja kaneli-sokerituorejuustoa

Uunissa rapeaksi paahtunutta leipää, suklaata ja kaneli-sokerilla maustettua tuorejuustoa – tätä herkkua ei voi vastustaa. Suklaasandwichit maistuvat erityisen hyviltä reippaan ulkoilun jälkeen. 

Helppo jäliruoka äitienpäiväksi syntyy myös rapeaksi paahtuneista leivistä, suklaasta ja kanelilla maustetusta tuorejuustosta.

Helppo jälkiruoka äitienpäiväksi syntyy myös rapeaksi paahtuneista leivistä, suklaasta ja kanelilla maustetusta tuorejuustosta.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Suklaasandwichit ja kaneli-sokerituorejuustoa

8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
voita voitelemiseen
150 g tummaa suklaata

Tuorejuusto

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl ruokokidesokeria
0,5 tl kanelia

Valmistusohje

1. Voitele maalaisleipäviipaleet molemmin puolin ja laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Raasta tai hienonna tumma suklaa. Jaa suklaa neljälle leivälle ja käännä päälle loput leipäviipaleet.

3. Paahda suklaaleipiä 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Käännä leivät paistamisen puolivälissä.

4. Leikkaa leivät kahtia ja tarjoile ne hieman jäähtyneinä kaakaon tai maitolasillisen ja sokerilla sekä kanelilla maustetun tuorejuuston kera.

Pähkinäinen banaani-suklaajäätelö 

Terveellinen jäätelö – ja helppo jälkiruoka äitienpäiväksi – syntyy helposti ylikypsistä banaaneista. Pikabanaanijäätelön voi mainiosti valmistaa myös valmiiksi pakastetuista banaaneista. Anna banaanien sulaa pieni tovi huoneen lämmössä, silloin ne on helpompi surauttaa tehosekoittimessa samettiseksi soseeksi. Pähkinävoi tuo koostumukseen makua ja täyteläisyyttä.

pähkinäinen banaanijäätelö

Helppo jälkiruoka äitienpäiväksi syntyy pakastetuista banaaneista. Pähkinävoi tuo koostumukseen makua ja täyteläisyyttä.

Valmistusaika: vähintään vuorokausi | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 6

Pähkinäinen banaani-suklaajäätelö

3 kypsää banaania
1 dl maapähkinävoita
2 dl hasselpähkinämaitoa
0,5 tl vaniljajauhetta
1 limetin mehu
1 dl paahdettuja maapähkinöitä

Tarjoiluun

banaaniviipaleita
paahdettuja maapähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele banaani suoraan tehosekoittimen tai blenderin kulhoon. Lisää maapähkinävoi, hasselpähkinämaito, vaniljajauhe ja limetin mehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

2. Paahda maapähkinät kuumalla pannulla ja anna jäähtyä. Ripottele pähkinät jäätelömassan pinnalle ja nosta vuoka pakastimeen. Anna jäätyä yön yli.

3. Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

4. Tarjoile jäätelön kanssa banaaniviipaleita ja maapähkinöitä.

Suosittelemme