viikonloppuruoka
Nyt ei ole kiire! Kokosimme viisi herkkua, joiden valmistuksessa aika on valttia.
Ruokajutut

Hidas herkku x 5: kiinalaiset ribsit, sushi, papuburritot…

Nopeus ja helppous ovat arkiruoanlaiton taikasanoja, mutta monet hyvät ruoat vaativat pitkän kypsymisajan ja hieman vaivaa valmistuakseen. Nyt on hyvä hetki pysähtyä, kokeilla uusia reseptejä ja nauttia ajan kanssa niin syömisestä kuin ruoanlaitostakin.
Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Tässä viisi hitaasti valmistuvaa herkkua, jotka kannattaa poimia viikonlopun ruokalistalle.

Lue myös: Mehevää paistia viikonlopuksi! Poimi parhaat paistireseptit

Viime viikkojen hullunmylly on myllertänyt monen arjen ja päivärutiinit sekaisin. Kalenteri on yhtäkkiä monella tyhjä ja aikaa on yllättäen vapautunut niihin kotitöihin, kirjojen lukemiseen, käsitöihin, palapelin kokoamiseen, uuden kielen opetteluun sekä muuhun puuhasteluun, johon normaalisti ei energiaa tahdo löytyä. Yhtäkkiä on myös aikaa kokata antaumuksella sen sijaan, että keskittyisi keksimään vartissa valmiita arjen pelastajareseptejä.

Kokosimme viisi hitaasti valmistuvaa herkkua, joiden valmistuminen ottaa aikansa. Osa resepteistä on sellaisia, jotka vaativat vähän enemmän vaivaa ja näpertämistä, osan valmistaminen onnistuu myös etätyöpäivän lomassa. Hissukseen uunissa hautuvat lihat kypsyvät syömäkuntoon lähes itsekseen. 

Pysytään kotona, leivotaan ja kokataan siitä nautiskellen yksin tai yhdessä perheenjäsenten kanssa. Nämä viisi hidasta herkkua kannattaa poimia talteen myös leppoisia viikonloppukokkailuja varten!

Kiinalaiset grilliribsit 

Ribsit kannattaa aina ensin kypsentää täysin mureiksi miedossa uuninlämmössä. Grillissä paahtaminen tarjoiluvaiheessa antaa kiinalaisille grilliribseille mukavan tulen maun, mutta paahteisen viime silauksen saa aikaan myös uunissa.

kiinalaiset grilliribsit

Makea hoisin-kastike antaa kiinalaisille grilliribseille vastustamattoman makean tahmean pinnan. Saa nuolla sormet!

Ohje: Kiinalaiset grilliribsit

Papu-avokadoburritot

Papu-avokadoburritot on helppo ruoka, joka kätkee sisäänsä kaksi hurjan herkullista täytettä. Papu-avokadotäytteen ja tomaatti-chilisalsan pilkkomiseen saa vierähtämään tovin, mutta maku palkitsee. Aseta täytteet pöytään omissa kulhoissaan ja kutsu perheenjäsenet pöydän ympärille herkuttelemaan. Jos kaipaat lisähaastetta, valmista tortillat alusta alkaen itse. 

papu-avokadoburritot

Burritot jos mitkä ovat seurusteluruokaa parhaimmillaan.

Ohje: Papu-avokadoburritot 

Hitaasti paahdettu lampaan lapapaisti

Lampaan lapapaisti on oiva valinta, jos etsit hieman edullisempaa vaihtoehtoa viikonloppuun tai pääsiäisen juhlapöytään. Muista varata runsaasti aikaa hitaasti paahdetun lapapaistin valmistukseen, sillä lihan kypsentämiseen tarvitaan aikaa noin kuusi tuntia.

lampaan lapapaisti

Lampaan lapa sopii vaikka pääsiäispöytään perinteisen paistin sijaan.

Ohje: Hitaasti paahdettu lampaan lapapaisti

Sushit 

Sushi on kiilannut suomalaisten suosikkiruokien kärkisijoille. Herkulliset sushit maistuvat koko perheelle ja niiden kanssa näpertäessä saa mukavasti aikaa kulumaan tovin jos toisenkin. Jos olet kuvitellut, ettei sushin väkertäminen ole sinua varten, on aika haasta uskomuksesi ja viettää rattoisa ilta perheenjäsenten kanssa ruoanlaiton parissa. Usko tai älä – sushia voi oppia tekemään kuka vain. Lue valmistusvinkit ja katso kuvat, joiden avulla onnistut.

sushi

Kotikokin tyyli on sushien valmistuksessa vapaa ja vain kokeilemalla oppii.

Lue lisää: Nautinnollinen sushi – Onnistumisohjeet herkutteluun

Vadelmatartaletit

Vapauta sisäinen kondiittorisi ja leivo viikonlopun sulostuttajaksi hurmaavat vadelmatartaletit. Hienostuneissa pikkuleivoksissa on rapea murotaikinapohja, pehmeä vaniljatäyte ja makean kirpsakoita vadelmia. 

vadelmatartaletit

Vadelmatartalettien makuun sopii makea jälkiruokaviini.

Ohje: Vadelmatartaletit

Katso myös Kotiliesi.fi: Herkulliset ikisuosikit! 10 parasta viikonloppuruokaa

X