
Hillo kovakuorisista marjoista – näin teet herukka-, karpalo- ja puolukkahillon
Kovakuoristen marjojen, kuten puolukan ja karpalon, satokaudet ovat parhaimmillaan syyskuukausina. Marjojen kitkerää makua ei kannata liikaa vierastaa, sillä niistä saa loihdittua ihanaa hilloa, joka sopii loistavasti esimerkiksi liharuokien lisukkeeksi.
Kovakuorisista marjoista tehtävän hillon valmistukseen tarvitset vain marjoja, vettä sekä sokeria. Lopuksi hillo säilötään hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin.
Hillo kovakuorisista marjoista
Ainesosat:
1 kilo marjoja (noin 2 litraa)
3–4 desilitraa vettä
600–700 grammaa (7–8 dl) sokeria
Ohjeet:
1. Keitä sokeria ja vettä kattilassa noin 10 minuuttia.
2. Lisää kattilaan marjat.
3. Keitä hilloa noin puoli tuntia pienellä lämmöllä.
4. Jotta hillo ei palaisi pohjaa, ravistele kattilaa välillä. Kuori myös vaahto.
5. Tölkitä hillo piripintaan hyvin pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin.
6. Sulje tölkkien kannet heti.

Hillo kovakuorisista marjoista tuo makua liharuokiin. Esimerkiksi karpaloiden satokausi alkaa syyskuussa ja jatkuu lumeentuloon asti.
Lähde: Martat
Lue myös:
Hilloresepti, joka toimii taatusti – opettele hillon peruskaava tällä ohjeella
Mustikka, puolukka ja lakka ovat todellisia ravinnepommeja – metsämarjojen mahtavat terveyshyödyt
Kommentit
Puolukkahyytelö : 5 l puolukoita(ei vielä kypsiä, sisältää pektiiniä paljon ja hyytyy hyvin), 1 l vettä . Keitetään 10 min siitä, kun alkaa kiehua, kuori vaahtoa pois. Ota pois liedeltä. Lisää 1,5- 2 kg sokeria. Sekoita. kunnes sokeri on liuennut. Vedä tehosekoittimella hienoksi, varo, ettet polta itseäsi. Purkita puhtaisiin purkkeihin. NAM! Jos puolukat kypsiä, voit käyttää hillosokeria. Silti hyvää hilloa vaikka ei enää hyytyisi. Tuo hienontaminen on lisännyt lastenlasten keskuudessa runsaasti hyytelön käyttöä esim. lettujen päällä. Käytän hyytelöä myös kääretorttujen täytteenä. t. HanneS
Kommentit
Puolukkahyytelö : 5 l puolukoita(ei vielä kypsiä, sisältää pektiiniä paljon ja hyytyy hyvin), 1 l vettä . Keitetään 10 min siitä, kun alkaa kiehua, kuori vaahtoa pois. Ota pois liedeltä. Lisää 1,5- 2 kg sokeria. Sekoita. kunnes sokeri on liuennut. Vedä tehosekoittimella hienoksi, varo, ettet polta itseäsi. Purkita puhtaisiin purkkeihin. NAM! Jos puolukat kypsiä, voit käyttää hillosokeria. Silti hyvää hilloa vaikka ei enää hyytyisi. Tuo hienontaminen on lisännyt lastenlasten keskuudessa runsaasti hyytelön käyttöä esim. lettujen päällä. Käytän hyytelöä myös kääretorttujen täytteenä. t. HanneS
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous