Ruokajutut

Hillo kovakuorisista marjoista – näin teet herukka-, karpalo- ja puolukkahillon

Laita syksyn sesonkimarjat hyötykäyttöön valmistamalla niistä herkullista hilloa. Löydät helpon hilloreseptin alhaalta!

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto

Karpalohillo sopii sekä liharuokien että vohveleiden kaveriksi.

Laita syksyn sesonkimarjat hyötykäyttöön valmistamalla niistä herkullista hilloa. Löydät helpon hilloreseptin alhaalta!

Kovakuoristen marjojen, kuten puolukan ja karpalon, satokaudet ovat parhaimmillaan syyskuukausina. Marjojen kitkerää makua ei kannata liikaa vierastaa, sillä niistä saa loihdittua ihanaa hilloa, joka sopii loistavasti esimerkiksi liharuokien lisukkeeksi.

Kovakuorisista marjoista tehtävän hillon valmistukseen tarvitset vain marjoja, vettä sekä sokeria. Lopuksi hillo säilötään hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin.

Hillo kovakuorisista marjoista

Ainesosat: 

1 kilo marjoja (noin 2 litraa)
3–4 desilitraa vettä
600–700 grammaa (7–8 dl) sokeria

Ohjeet: 
1. Keitä sokeria ja vettä kattilassa noin 10 minuuttia.
2. Lisää kattilaan marjat.
3. Keitä hilloa noin puoli tuntia pienellä lämmöllä.
4. Jotta hillo ei palaisi pohjaa, ravistele kattilaa välillä. Kuori myös vaahto.
5. Tölkitä hillo piripintaan hyvin pestyihin ja  kuumennettuihin tölkkeihin.
6. Sulje tölkkien kannet heti.

Kovakuorisista marjoista, kuten karpalosta valmistettu hillo sopii liharuokiin.
Hillo kovakuorisista marjoista tuo makua liharuokiin. Esimerkiksi karpaloiden satokausi alkaa syyskuussa ja jatkuu lumeentuloon asti.

Lähde: Martat 

Lue myös:

Hilloresepti, joka toimii taatusti – opettele hillon peruskaava tällä ohjeella

Mustikka, puolukka ja lakka ovat todellisia ravinnepommeja – metsämarjojen mahtavat terveyshyödyt

Yhden kulhon omena­-karpalokakku

X