Ruokajutut

Ja sinne meni! 7 ostosta, joiden kohtaloa saa eniten jännittää ruokakaupan kassalla

Onko liiskaantunut berliininmunkki tai hölskynyt viili sinullekin tuttu ilmiö? Listasimme tuotteet, joille kassahihna voi olla turmiollinen.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
iStock

Huolellisella asettelulla ja oikealla järjestyksellä voi yrittää välttää kassahihnan sudenkuopat.

Onko liiskaantunut berliininmunkki tai hölskynyt viili sinullekin tuttu ilmiö? Listasimme tuotteet, joille kassahihna voi olla turmiollinen.

Ruokakaupan kassahihna voi olla petollinen paikka tietyille tuotteille. Listasimme seitsemän ostosta, jotka voivat kokea kovia kassalla.

1. Berliininmunkit

Ja sinne meni kaunis kuorrutus! Kun berliininmunkin sisältävä paperipussi pyörähtää ympäri tai jää muiden tuotteiden puristukseen, kuorrute liiskaantuu taatusti. Toki munkki on vielä syömäkelpoinen, mutta se ei enää kaunista ulkonäöllään kahvipöytää.

Berliininmunkkien, Omar-munkkien ja muiden kuorrutuksellisten leivonnaisten kanssa saa olla kassalla todella varovainen, jotta ne säilyvät täydellisinä ostoskassiin ja sieltä vielä kotiin saakka.

2. Yrtit ja salaatit

Yrtit ja salaatit litistyvät helposti hihnan lopussa, jos ne jäävät maitotölkkien, säilykkeiden ja muiden kovien tai painavien tuotteiden jyräämäksi.

3. Viilit ja kerrosvanukkaat

Viilejä ei voi viskoa samaan tapaan kuin jogurtteja, koska viilin hölskyessä sen ihana herainen pinta menee pilalle.

Myös etenkin sellaiset kerrosvanukkaat, joissa on kermavaahtoa päällä, kärsivät, jos ne kaatuvat tai pyörivät kassahihnalla.

4. Tuoreet vadelmat muovirasiassa

Jos muovirasiaan pakatut tuoreet vadelmat erehtyy laittamaan hihnalle muiden ostosten sekaan eikä aivan viimeiseksi, seurauksena voi olla murskaantuneita ja ympäri kassahihnaa pyöriviä vadelmia.

Muovipakkauksen kansi uhkaa aueta helposti, jos rasia jää muiden ostosten puristuksiin. Samaan sarjaan kuuluvat myös kirsikkatomaatit ja pensasmustikat.

5. Limut

Etenkin silloin, jos limu tai muu hiilihapollinen juoma on tarkoitus juoda heti, sen toivoisi pysyvän kassahihnalla pystyssä. Näin juoma ei hölsky ja kuohu avattaessa.

Jos kassahihna töksähtää, limupullo kaatuu ja kenties jää vielä pyörimään hihnan loppupäähän, juoma kannattaa avata hyvin varovasti – eikä ainakaan autossa istuessa.

6. Jauhot

Myös paperisten jauhopussien kanssa saa olla kassalla tarkkana. Jos jauhopakkaukseen törmää hihnan loppupäässä esimerkiksi jogurttitölkin kulma, seurauksena voi olla rikkinäinen, jauhoa valuva pussi.

7. Lehdet ja paperituotteet

Jos ohutsivuisen lehden, kuten ristikkolehden, laittaa muiden ostosten keskelle, se ei välttämättä selviä kassahihnalta ilman rypistyneitä sivuja. Myös kartongit ja kortit on syytä jättää hihnalla viimeiseksi tai pyytää kassatyöntekijää laittamaan ne sivuun, jotta vaurioilta vältytään.

X