Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta
Kotitekoista jäätelöä ei ole hankalaa valmistaa, sillä itse tehty jäätelö onnistuu hyvin myös ilman jäätelökonetta. Poimi vinkit helppojen kotitekoisten jäätelöiden valmistukseen – näitä ohjeita varten tarvitset vain pakastimen!
Kotitekoista jäätelöä ei ole hankalaa valmistaa, sillä itse tehty jäätelö onnistuu hyvin myös ilman jäätelökonetta. Poimi vinkit helppojen kotitekoisten jäätelöiden valmistukseen – näitä ohjeita varten tarvitset vain pakastimen!
Suomalaiset rakastavat jäätelöä. Henkeä kohti jäätelöä syödäänkin eniten maailmassa, noin 13 kg vuodessa. Vaikka kaupan jäätelöaltaat pullistelevatkin makuvaihtoehtoja vanhoista klassikoista eksoottisiin uutuuksiin, parhaan makuelämyksen saat, kun valmistat jäätelön alusta alkaen itse. Kotitekoisessa jäätelössä makuvaihtoehdot ovat rajattomat.
Itse tehdyn jäätelön salaisuus
Jäätelömassan pohjana voi käyttää kermaa ja kondensoitua maitoa, jogurttia tai vaikkapa pakastettuja banaaneja tai marjoja. Makua tuovat esimerkiksi erilaiset marjat ja hedelmät, pähkinät, marenki- tai keksimurut, raastettu sitruunankuori, jälkiruokakastikkeet, loraus likööriä tai vaikka lempimakeiset tai suklaapatukan palat. Myös monet leivontamausteet, kuten vanilja ja kaneli sekä matcha sopivat jäätelön maustamiseen. Listasimme 7 erilaista jäätelöreseptiä, jotka voit tehdä itse!
Löydä itsellesi uusi suosikki: maistuisiko sinulle suklaa-pätkisjäätelö, raikas jogurttijäätelö vai kenties pakastetuista marjoista tehty pikajäätelö?
Resepti: Yhden kulhon mustikkajätskipuikot
Slurps! Tämä jäätelö ei puikkoon ehdi sulaa. Mustikan sekaan pujahtavat kermakarkit ja kanelikeksit. Makuelämyksen viimeistelee kinuskikastike.
Valmistusaika: Vähintään vuorokausi | Vaikeustaso: Helppo
Mustikkajäätelö:
3 dl vispikermaa
1/2 prk kondensoitua maitoa
1/2 dl paksua mustikkamehua (tai paseeraa 2 dl mustikoita soseeksi)
4 kpl kanelikeksejä
2 rkl Omar-karkkeja
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
kinuskikastiketta
Valmistusohje
1. Vatkaa jääkaappikylmä kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ohuena nauhana sekaan ja sekoita massa tasaiseksi. Rouhi paloiksi ja karkeaksi rouheeksi keksit ja karkit ja lisää ne vaniljasokerin kanssa vaahtoon.
2. Täytä jäätelömuotit ja laita pakastumaan. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa.
Resepti: Suklaa-pätkisjäätelö
Kun suklaanhimo iskee toden teolla, ei tuhdilla suklaa-pätkisjäätelöllä voi iskeä harhaan. Ihanan överissä herkkujäätelössä maistuvat minttusuklaa ja keksimurut.
Valmistusaika: Vähintään vuorokausi | Vaikeustaso: Helppo
Suklaa-pätkisjäätelö:
5 dl kermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
5 suklaakeksiä
1 pss pätkispaloja
2 dl valmista suklaakastiketta
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto kondensoidun maidon joukkoon ja vatkaa vielä niin, että massasta tulee kuohkeaa.
2. Lisää rouhitut keksit ja paloitellut pätkispalat. Jätä pätkispaloja myös koristeluun.
3. Lisää puolet suklaakastikkeesta ja sekoita nopeasti, jotta massaan jää suklaapyörteitä.
4. Kaada vuokaan, valuta päälle loput kastikkeesta ja koristele pätkiksillä. Peitä vuoka ja pakasta yön yli tai vähintään 4 tuntia.
Resepti: Kermaliköörijäätelö
Aikuisten makuun maustetussa jäätelössä ihastuttavat kermalikööri ja espresso. Lisää joukkoon lopuksi myös kinuskikastiketta, mutta sekoita massaa tämän jälkeen vain hieman, jotta siihen jää herkullisia toffeepyörteitä.
Valmistusaika: Vähintään vuorokausi | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Kermaliköörijäätelö:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 prk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
4 cl kermalikööriä
1/2 dl valmista espressoa
50 g suklaakeksejä
1/2 dl valmista toffeekastiketta
Koristeeksi:
pakastekuivattua vadelmaa
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito, kermalikööri, ja espresso sekä murustellut suklaakeksit.
2. Kaada seos pakastamisen kestävään rasiaan. Valuta päälle vielä toffeekastiketta. Sekoita lusikalla kevyesti sekaisin. Pakasta vähintään 8 tuntia.
3. Murustele päälle koristeeksi pakastekuivattua vadelmaa.
Resepti: Jogurtti-granolajäätelöpuikot
Jogurtista, granolasta ja marjoista valmistetuilla jäätelöpuikoilla kelpaa herkutella vaikka aamupalalla. Helpot jogurtti-granolajäätelöpuikot makeutetaan hunajalla sekä glukoososiirapilla, joka tekee rakenteesta pehmeän ja jäähileettömän.
Valmistusaika: Yli 2 h | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 10
Jogurtti-granolajäätelöpuikot:
1 1/2 dl mansikoita
1 1/2 dl vadelmia
3 dl mustikoita
9 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1/2 dl maitoa
hunajaa maun mukaan
1 dl glukoosisiirappia
2 dl granolaa
Valmistusohje
1. Laita kattilaan mansikat ja vadelmat. Anna niiden kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä mustikoita eri kattiassa noin 10 minuuttia.
2. Anna marjaseosten jäähtyä. Sekoita kulhossa jogurtti, maito, hunaja ja siirappi. Maista seosta ja tarkista, onko hunajaa riittävästi. Jos et pidä hunajasta tai tarjoat jätskejä pienille lapsille, hunajan voi jättää myös pois.
3. Lusikoi jäätelömuottien pohjalle ensin 2 rkl jogurttia, sitten 1 rkl granolaa, 1–2 rkl marjaseoksia ja täytä lopuksi jogurtilla. Laita jäätelötikut pakastimeen noin neljäksi tunniksi. Irrota jätskit muoteista lämpimän veden alla.
Resepti: Omena-jogurttijäätelö
Myös jäädytetyt omena-jogurttiherkut sopivat nopeaksi aamu- tai välipalaksi. Herkulliset jäätelöpuikot kootaan kanelissa ja sokerissa pyöräytetyistä omenalohkoista, sitruunatahnasta, jogurtista sekä muromyslistä. Kerrosta ainekset muottiin ja nosta pakastimeen jähmettymään.
Valmistusaika: Yli 2 h | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 6
Omena-jogurttijäätelö:
1 pieni omena
3 rkl vettä
1/2 dl ruokosokeria
1/2 tl jauhettua kanelia
4-5 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl lemon curdia
1 dl muromysliä
Valmistusohje
1. Pese omena, poista siemenkota ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi, ruokosokeri ja kaneli. Lisää omenalohkot. Kiehauta seos ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes omenalohkot ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
2. Lado kuuteen mehujäämuottiin kerroksittain omenalohkoja, turkkilaista jogurttia ja lemon curdia. Ripottele lopuksi muottien päälle muromysliä. Aseta jäätelötikut muotteihin. Nosta pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 6 tuntia.
3. Irrota jogurttijäätelöt muoteista valuttamalla kuumaa vettä muotin ulkopinnalle.
Resepti: Pikajäätelö vadelmista ja mustaherukoista
Pikainen marjasorbetti pyöräytetään vadelmista ja mustaherukoista, joita kermaloraus ihanasti täytelöittää. Muistathan käyttää vain kotimaisia marjoja, sillä ulkomaiset on aina kuumennettava ennen käyttöä!
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Tosi helppo | Annosmäärä: 4
Pikajäätelö vadelmista ja mustaheruikoista:
200 g jäisiä vadelmia
200 g jäisiä mustaherukoita
1 dl (kevyt)vispikermaa
1 dl tomusokeria
Koristeluun:
1 dl (kevyt)vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
vadelmia
Valmistusohje
1. Kaada marjat, kerma ja sokerit tehosekoittimeen. Halutessasi voit säästää muutaman kokonaisen vadelman koristelua varten. Käytä konetta parikymmentä sekuntia tai kunnes syntyy tasainen massa.
2. Vaahdota vaniljasokerilla maustettu kerma koristelua varten.
3. Annostele jäätelö kulhoihin. Koristele ja tarjoa heti.
Resepti: Banaanipehmis
Pakastetuista banaaneista pyöräytät nopean ja kevyen soseen, joka muistuttaa erehdyttävästi kermajäätelöä. Käytä banaanijäätelöön vain reilusti ylikypsiä, tummapilkullisia banaaneja ja viipaloi ne ennen pakastusta.
Tähän banaanipehmikseen täyteläisyyttä tuo nokare jogurttia, makua erilaiset marjat. Kokeile myös kookoshiutaleita, maapähkinävoita tai vaikkapa kaakaojauhetta.
Valmistusaika: Yli 2 h | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 1
Banaanipehmis:
2 pakastettua banaania
2 dl pakastemarjoja
1 dl jogurttia
1 rkl sitruuna- tai limettimehua
tilkka hunajaa tai ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Paloittele banaanit ja anna jäätyä pakastimessa. Pane jäiset marjat ja banaanin palat tehosekoittimeen, lisää jogurtti ja sitruunamehu.
2. Jauha ainekset sohjoksi.
3. Nauti heti marjojen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous