Kävijöiden salaattireseptejä
Pyysimme Ruoka.fi:n kävijöitä kertomaan suosikkisalaattiensa reseptejä. Tässä ovat viisi parasta kävijöiden lähettämää reseptiä.
Saimme vastauksia ja hyviä salaattireseptejä kaikkiaan lähemmäksi sata. Ylivoimaisiksi suosikeiksi nousivat erilaiset välimerelliset ja kreikkalaiset salaatit. Julkaistavien reseptien joukossa on yksi versio kumpaakin.
Kaiken kaikkiaan vastaajat suosivat salaateissaan eniten erilaisia vihersalaatteja, yrttejä, kurkkua, tomaatteja, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, rucolaa ja juustoja. Juustoissa tykättiin eniten feta- ja salaattijuustoista, mozzarellasta, raejuustosta ja homejuustosta.
Salaattikastikkeissa suosikeiksi nousivat mm. balsamicot, viinietikka, oliiviöljy ja sitruunamehu sekä erilaiset majoneesipohjaiset kastikkeet.
Pekoni näytti sopivan monen vastaajan mielestä salaattiin erinomaisesti. Useammassakin reseptissä mainittiin myös erilaiset makkarat ja kinkku. Muita suosittuja raaka-aineita olivat kananmuna, kana, tonnikala ja katkaravut.
Aika moni vastaaja kertoi suosikkisalaattiinsa kuuluvan milloin mitäkin ja enimmäkseen sitä, mitä kaapeista sattuu löytymään.
Julkaistavat reseptit ovat Jenna Östermarkin Jokirapusalaatti, Kimmo Ollilan Kanasalaatti, Johanna Lampisen Kreikkalainen salaatti, Kaisa Sillanpään Rucola-pekonisalaatti ja Katriina Honkasen Välimeren salaatti.
Arvoimme kyselyn yhteydessä palkinnoksi myös yhden Runsaat salaatit -kirjan. Kirjan voitti Tiina Jaakola. Onnittelut voittajalle ja kiitos myös muille osallistujille!
Jokirapusalaatti
Jokirapusalaatti/ Jenna Östermark
Määrä | Aines |
---|---|
1 ruukku | rapeaa lehtisalaatia (esim. Romaine) |
1/2 ruukkua | värikästä salaattia (esim. Lollo rosso) |
nippu | rucolaa |
n. 10 | mini luumutomaattia |
1/2 | kurkkua |
150 g | jokiravunpyrstöjä suolaliemessä |
0,5 dl | majoneesia |
mustapippuria | |
suolaa | |
sitruunamehua |
Valmistusohje:
Revi salaatit käsin kulhoon. Paloittele tomaatit ja kurkku sopivan kokoisiksi paloiksi salaattien joukkoon. Jos ravut on säilötty liemeen, kaada ne siivilään ja valuta hetki. Älä huuhtele. Lisää ravut, majoneesi ja mausteet salaattiin ja sekoita. Lisää muutama ravunpyrstö salaatin koristeeksi salaatin pinnalle. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kanasalaatti
Kanasalaatti/ Kimmo Ollila
Määrä | Aines |
---|---|
7 dl | kypsää kanaa paloina |
2 | sellerinvartta |
1/2 | punainen paprika |
4-6 | kivetöntä vihreää oliivia |
0,6 dl | hienonnettua punasipulia |
1/2 – 1 | omenaa |
1/3 | jäävuorisalaattia (tai muuta rapeaa salaattia) |
5 rkl | majoneesia |
2 tl | hunajaa |
2 tl | sitruunamehua |
suolaa | |
pippuria |
Valmistusohje:
Paloittele kana, selleri, paprika, oliivit, sipuli ja omena. Revi salaatti sopivan pieniksi paloiksi ja sekoita ainekset isossa kulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa. Maista, ettei lopputulos ole liian makea tai hapan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike salaattiin ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Lisää Kimmon reseptejä löytyy Kimmon Kulinaari blogista.
Kreikkalainen salaatti
Kreikkalainen salaatti/ Johanna Lampinen
Määrä | Aines |
---|---|
200 g | feta- tai salaattijuustoa |
1 | sipuli |
1 | paprika |
1/2 | kurkkua |
5 | tomaattia |
1 ruukku | jääsalaattia |
1/2 dl | oliiviöljyä |
1/2 dl | etikkaa |
1 tl | kuivattua basilikaa |
1 tl | kuivattua oreganoa |
1/4 tl | mustapippuria |
Valmistusohje:
Leikkaa fetajuusto paloiksi. Viipaloi kuorittu sipuli ohuiksi renkaiksi. Paloittele paprika ja kurkku. Lohko tomaatit. Kokoa salaatti laakeaan tarjoilukulhoon tai annoslautasille. Revi salaatinlehdistä peti muille aineksille. Asettele kerroksittain tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja sipulia. Jätä fetapalat ja oliivit päällimmäisiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kreikkalaisen salaatin päälle. Tarjoa kreikkalaisen salaatin kanssa tuoretta leipää.
Rucola-pekonisalaatti
Rucola-pekonisalaatti/ Kaisa Sillanpää
Määrä | Aines |
---|---|
1 ruukku | rucolaa |
1 pkt | pekonia viipaleina tai paloina |
4-5 kpl | vaaleaa paahtoleipää kuutioituna |
viinirypäleitä | |
tuoreita yrttejä |
Valmistusohje:
Paista pekonit rapeiksi ja kauniin värisiksi. Nostele pekonit sivuun, mutta jätä pekoneista tullut rasva pannulle. Paista rasvassa seuraavaksi leipäkuutiot. Leipäkuutiot ovat valmiit, kun ne ovat rapeita ja saaneet väriä. Voit tarvittaessa lisätä paiston aikana pannulle öjyä tai muuta rasvaa. Asettele reilusti rucolaa vadille, ripottele päälle leipäkuutioita, pekonia sekä viinirypäleitä. Koristele yrteillä ja pirskottele päälle balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä.
Välimeren salaatti
Välimeren salaatti/ Katriina Honkanen
Määrä | Aines |
---|---|
1 kerä | lehtisalaattia |
1 ruukku | rucolaa |
1 ruukku | basilikaa |
1 rasia (250 g) | kirsikkatomaatteja |
50 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
50 g | parmesaanijuustolastuja |
0,5 dl | paahdettuja aungonkukansiemeniä |
50 g | varrellisia kapriksia |
1 dl | kivellisiä oliiveja |
1 rkl | sherry- tai valkoviinietikkaa |
2-3 rkl | oliiviöljyä |
0,5 tl | sokeria |
0,5 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistusohje:
Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluvadille. Ripottele päälle kirsikkatomaatit, Rucola-salaatti, basilikanlehdet, aurinkokuivatut tomaatit ja parmesaanijuusto. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Ota pannu pois liedeltä, kun siemenet alkavat saada väriä. Ripottele jäähtyneet siemenet salaatin päälle. Koristele salaatti kapriksilla ja oliiveilla. Valmista kastike sekoittamalla viinietikka, oliiviöljy, sokeri ja mustapippuri. Kaada valmis kastike salaatin päälle.
Teksti: Ruoka.fi:n toimitus
Kuvat: Colourbox, Ruoka.fi:n toimitus, Kimmo Ollila
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous