
Kukkakaali on keventäjän kaveri – 5 ohjetta, joiden avulla loihdit kukkakaalista hyvää ja herkullista tarjottavaa
Kukkakaali on todellinen keventäjän kaveri ja mainio vaihtoehto hiilihydraattien tai gluteenin välttelijöille. Lisäksi kukkakaalista saa hauskaa vaihtelua, uutta jujua ja herkullista makua tavanomaisiin arkiruokiin.
Lue myös: Keventäjän ruokaviikko – kevyet reseptit koko viikoksi!
Kukkakaali sisältää melko paljon folaattia sekä C-vitamiinia, mutta miksikään varsinaiseksi vitamiinipommiksi kukkakaalista ei ole. Kukkakaalin parhaisiin puoliin kuulukin sen monipuolisuus. Sillä saa helposti täyteläisyyttä ruokiin ja sillä voi myös korvata tuhdimpia rasvaa ja hiilihydraateja sisältäviä raaka-aineita.
Kukkakaali tuo pehmeän koostumuksen keittoihin ja pyreisiin, korvaa riisin tai couscousin ja maistuu makoisalta myös paahdettuna. Poimi viisi kevyttä ja herkullista ideaa!
Kukkakaalista saa oivan riisin korvikkeen – härkistä ja kukkakaalia kiinalaisittain
Monitoimikoneella tai raastimella pieneksi muruksi raastettu kukkakaali korvaa tässä mausteisessa kasvisruoassa perinteisen riisin.
Kukkakaaliriisi kypsennetään nopeasti pannulla paistaen niin, että siihen jää vielä mukavasti purutuntumaa. Tähtianis ja makeansuolainen hoisinkastike maustaa lisänä tarjottavan härkiksen kiinalaisittain.

Hienoksi muruksi raastettu kukkakaali on kevyt vaihtoehto riisille. Tarjoa lisänä kiinalaisittain maustettua härkistä.
Ohje: Härkistä ja kukkakaalia kiinalaisittain
Aasialaista nyhtökauraa ja tofuriisiä
Tässä ohjeessa pannulla paistettu kukkakaaliriisi saa mehevyyttä ja proteiinia pehmeästä tofusta.
Kun käytät paistamiseen aromikasta seesamiöljyä ja lisäät pannulle myös valkosipulia sekä inkivääriä, saat kevyestä kukkakaalista hetkessä kielenvievän herkun.
Lisää ruokaisuutta kukkakaali-tofuriisin rinnalle tuo aasialaisilla mausteilla rikastettu nyhtökaura.

Paistettu kukkakaaliriisi saa mehukkuutta tofusta. Ruokaisuutta tuo aasialaisilla mausteilla rikastettu nyhtökaura.
Ohje: Aasialaista nyhtökauraa ja kukkakaali-tofuriisiä
Kvinoasalaatti kukkakaalilla
Salaatti lienee keventäjän perusruokaa, mutta tylsää tai mautonta sen ei missään tapauksessa tarvitse olla. Tämän Teresa Välimäen ohjeella valmistetun salaatin pohjan muodostaa proteiinipitoinen kvinoa, jonka joukkoon sekoitetaan kukkakaalista raastettuja pieniä muruja.
Raikas maku syntyy tuoreista yrteistä sekä limetinmehusta ja fenkolinsiemenet tuovat veikeän vivahteen. Jos haluat kukkakaali-kvinoasalaatista ruokaisamman, lisää joukkoon esimerkiksi paahdettuja kikherneitä.

Kukkakaali-kvinoasalaatti on raikas ja ruokaisa. Tämä kukkakaalista tehty ruoka toimii loistavasti myös lounaseväänä.
Ohje: Kukkakaali-kvinoasalaatti
Kukkakaali-valkopapukeitto
Valkoiset pavut ja cashewpähkinät tekevät kukkakaalisosekeitosta ruokaisan, täyteläisen ja ihanan sakean.
Kun liotat cashewpähkinöitä pari tuntia ennen ruoan valmistusta, soppa surahtaa sauvasekoittimella helposti samettisen pehmeäksi. Appelsiininkuoriraasteella loihdit keittoon aurinkoisen makuvivahteen.

Kukkakaalista saa myös maukasta keittoa. Saat kevyestä kasvissosekeitosta ruokaisamman, kun surautat joukkoon papuja ja pähkinöitä.
Ohje: Kukkakaali-valkopapukeitto
Kukkakaaliwings
Paahda kukkakaalin kukinnot uunissa rapeiksi, niin saat niistä terveellisemmät sipsien tai suosittujen kanansiipien korvikkeet. Mausteiset ja makoisiksi paahdetut kaaliwingsit kastetaan herkulliseen chilidippiin. Jos haluat kevenää edelleen, korvaa ranskankerma kevytversiolla.

Suosittujen kanansiipien vegeversio valmistuu kukka- tai parsakaalista. Mausteiset ja makoisiksi paahdetut kaalinkukinnot saavat lisäpotkua chilidipistä.
Ohje: Kaaliwingsit
Lisää reseptejä löydät täältä!

Senegalilainen kasvis-yassapata quonista

Soijapala-kasvispaistos teriyakikastikkeella
Kotiliesi.fi: Paahdettu kukkakaali – näyttävä vegeherkku, joka sopii myös lisukkeeksi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous