Ruokajutut

Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut – ohje, jolla pancakesit onnistuvat varmasti!

Meheviä, pyöreitä, ilmavia, vaahterasiirapilla säväytettyjä. Sellaisia ovat aidot amerikkalaiset pannukakut. Ota talteen sivustomme suosikkiresepti, vinkit taikinan tuunaukseen sekä ideoita amerikkalaisten pannukakkujen tarjoiluun.
15.5.2018 Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Amerikkalaiset pannukakut, pancakes, ovat vastustamatonta herkkua. Elokuvista tuttu unelmien aamu alkaa vastapaistetuilla pannukakuilla, usein mustikoilla maustettuina. Jos et aamulla halua ryhtyä taikinan tekoon, valmista pannukakut jo edellisenä iltana ja lämmitä ne aamiaiseksi tarjolle. Pannukakut voi kesäaikaan käyttää myös grillissä juuri ennen ruokailua.

Muhkeiden pannukakkujen salaisuus

Amerikkalaiset pannukakut ovat suomalaisia lettuja paksumpia ja hyvin ilmavia. Tarvitset taikinaan kananmunan, maitoa, vehnäjauhoja, leivinjauhetta, sokeria ja ripauksen suolaa. Suola tuo pannukakkujen muut maut esiin.

Onnistuneiden amerikkalaisten pannukakkujen taika piilee taikinan turvotuksessa ja leivinjauheessa. Kun olet tehnyt taikinan, anna sen tekeytyä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia ennen paistamista.

Teflonpinnoitettu pannu on paras pannareiden paistamiseen. Paista taikinasta pieniä paksuja pannukakkuja. Käytä paistamiseen voita. Saat pannukakuista kuohkeita, kunhan käännät ne pannulla heti, kun mahdollista.

Amerikkalaiset pannukakut

amerikkalaiset pannukakut

Ainekset
1 iso kananmuna
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa

Valmistusohje

  1. Riko kananmunan rakenne huolellisesti kulhossa. Sekoita munaan maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota jonkin aikaa jääkaapissa.
  2. Sipaise lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Käännä pannukakut heti, kun se on mahdollista, jotta lopputuloksena on kuohkeita pannareita.
  3. Tarjoa pannukakut jogurtin, marjojen ja hedelmien sekä vaahterasiirapin kanssa. (Ohje: Taina Salovaara)

Amerikkalaiset pannukakut uusin tavoin

Pannukakkutaikinaa voi muokata omien makumieltymysten ja tarpeiden mukaan. Käytä vähemmän tai enemmän sokeria, lisää taikinan joukkoon chian-, hampun- tai seesaminsiemeniä. Mausta taikina vaniljajauheella tai -sokerilla, sitruunankuoriraasteella tai kardemummalla. Taikinaan saa myös maukasta vaihtelua lisäämällä joukkoon marjoja, esimerkiksi mustikoita.

pannukakut

Tarjoa pannukakut aamiaispöydässä tai brunsseilla vaihteeksi periamerikkalaiseen tyyliin vaahterasiirapin, paistettujen prinssimakkaroiden tai rapean pekonin kanssa. Elviksen kerrotaan nauttineen keikkamatkoillaan tienvarsikuppiloissa pannukakkunsa mieluiten voisulan ja vaahterasiirapin kanssa.

Vaahterasiirappi onkin klassisin amerikkalaisten pannukakkujen lisuke. Tarjoa lisäksi tuoreita marjoja, hedelmiä tai raikkaita hilloja, sekä virkistävää smoothieta ja kas, ihana sunnuntaiaamun ateria on valmis.

Amerikkalaiset pannukakut ovat myös mainio jälkiruoka. Tarjoa ne lämpiminä tuoreiden marjojen ja hyvän vaniljajäätelön kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme