Reseptit

Maailman paras pannukakku

Maailman paras pannukakku on monen mielestä se ainoa ja oikea peltipannari. Tässä pannukakun reseptissä ei rasvassa pihistellä. Mehevyyden salaisuus piileekin täysmaidossa, ripauksessa leivinjauhetta ja taikinan kunnollisessa turvotuksessa.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maailman paras pannukakku

  • 4 kpl kananmunaa
  • 8 dl täysmaitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 50-100 g sulatettua voita

Valmistusohje

Maailman paras pannukakku tehdään näin:

Maailman paras pannukakku on hyvin perinteinen pannukakku ja helppo valmistaa. Tällä taikinalla teet pellillisen tai kaksi uunivuoallista pannaria.

  1. Riko kananmunat isoon kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita kananmunien joukkoon puolet maidosta, eli 4 dl.
  2. Yhdistä kuivat aineet (vehnäjauho ja leivinjauhe) toisessa kulhossa. Sekoita kuivat aineet maito-kananmunaseokseen. Kaada joukkoon loput maidosta ja mausta taikina sokereilla ja suolalla. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna sen jälkeen taikinan turvota kaikessa rauhassa noin 45 minuuttia.
  3. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti huolellisesti leivinpaperilla.
  4. Kaada taikinan joukkoon sulanut voi ja sekoita. Valuta valmis taikina uuninpellille. Kypsennä pannukakkua uunin keskiosassa noin 25–30 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Ole tarkkana, ettei pannari pääse ruskistumaan tummaksi. Tummaksi paahtunut pannukakku menettää mehevyytensä ja maistuu kuivalta.

Kun pannukakku on kypsä, anna sen seistä noin 15–30 minuuttia ennen tarjoilua. Pannukakku nautitaan perinteisesti kermavaahdon ja hillon kanssa, mutta kokeile pannarin päällä myös tuoreita marjoja.

Kokeile myös Ahvenanmaan pannukakkua. Se on kuohkea ja maukas pannari, joka tehdään mannasuurimoista.

Katso myös: Pannukakku on parhaimmillaan mehevä – kokosimme pannukakkureseptit, joita kannattaa testata

Lue myös Kotiliesi.fi: Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!

X