Ruoka

Grilliherkut aasialaisella twistillä

Teksti:
Anna.fi

Grillin ääressä puhaltavat nyt kuumat tuulet Kaukoidästä. Pääosissa ovat kotimainen liha ja huolella sekoitetut marinadit sekä grillikastikkeet.

Korealaisittain grillattu liha kypsennetään ohuina viipaleina ja tarjotaan paistetun kesäkaalin ja siitakesienien kera.

Topakasti maustetut wasabi-broilerivartaat maistuvat riisiviinietikalla kirpeytetyn kaali-retikkaraasteen ja wasabimajoneesin kanssa.

Ainakin kerran kesässä on pakko tehdä ribsejä. Kiinalaistyyppisten ribsien grillauskastikkeen pohjana on hoisin-kastike. Mausteena on tähtianista ja kirpeyttä antaa viinietikka.

Grillaajan muistilista

  • Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillauksen aloittamista.

  • Malta odottaa kunnon hiillosta. Valmiissa hiilloksessa hiilet eivät enää hehku, vaan ne ovat harmaan tuhkakerroksen peitossa.

  • Pyyhi lihan pinta kuivaksi marinadista talouspaperilla painelemalla, niin liha ei tartu ritilään kiinni

  • Käytä lämpömittaria, kun kypsennät isoja lihapaloja.

  • Anna grillatun lihan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Toimittaja: Taina Salovaara
Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

X