Lohi lautasella - parhaat lohiruokien reseptit
Jos kaipaat lohiateriaasi vaihtelua, nappaa tästä vinkkejä ja ideoita. Kokosimme tarjolle lohiruoat, jotka herauttavat veden kielelle.
Jos kaipaat lohiateriaasi vaihtelua, nappaa tästä vinkkejä ja ideoita. Kokosimme tarjolle lohiruoat, jotka herauttavat veden kielelle.
Lohi taipuu arkeen ja juhlaan – suupaloista uuniruokiin ja leivonnaisiin. Kokosimme tarjolle parhaat lohiruoat, katso lohireseptit ja löydä suosikkisi.
Graavilohi on kestohitti
Graavilohi on suomalaisten juhlapöytien ehdoton hitti. Lohen graavaaminen on helppoa ja perinteisen graavauksen lisäksi graavauksessa vain mielikuvitus on rajana, sen huomaa jo näistä yhdeksästä erilaisesta tavasta graavata lohi.
Kokeile graavaukseen erilaisia yrttejä, chilejä, pippureita. Höystä lohen makua marjoilla, sitruksilla tai vaikkapa erilaisilla juomilla, kuten oluella tai vodkalla.
-
Sitruunagraavattu piparjuurilohi
- vähintään vuorokausi
- 6
- Helppo
-
Punaherukkagraavattua lohta
- vähintään vuorokausi
- 6
- Keskitaso
-
Korianteri-limettigraavattu lohi
- vähintään vuorokausi
- 4
- Keskitaso
-
Lime-punapippurigraavattu lohi ja korianterismetana
- vähintään vuorokausi
- 4
- Keskitaso
-
Timjamigraavattu lohi ja sitruuna-sinappimajoneesi
- vähintään vuorokausi
- 4
- Keskitaso
-
Appelsiini-rosmariinigraavattu lohi
- vähintään vuorokausi
- 10
- Keskitaso
-
Vodkagraavattu lohi
- vähintään vuorokausi
- 8
- Helppo
-
Olutgraavatut lohileivät
- yli 60 min
- 6
- Keskitaso
-
Puolukkamarinoitua lohta
- vähintään vuorokausi
- 4
- Keskitaso
Lohi maistuu alkupalana
Lohesta syntyy näyttäviä alkuruokia juhlaan ja suupaloja vaikkapa noutopöytään. Arkenakin pieni lohiherkku aloittaa aterian maukkaasti.
Illanistujaisten suosikkeja ovat varmasti lohesta ja mädistä tehdyt leivokset, hetkessä valmistuvat suupalat lohesta ja avokadosta tai savulohitapakset.
Lohipastrami hurmaa tilanteessa kuin tilanteessa etenkin, kun tarjoat sen wasabimajoneesin kanssa. Raikas alkuruoka valmistuu tuorejuustolla ja kylmäsavulohella täytetyistä kurkkurullista.
-
Lohipastrami ja wasabikastike
- vähintään vuorokausi
- 4
- Keskitaso
-
Parsa-savulohitapakset
- alle 30 min
- 10
- Helppo
-
Lohi-mätileivokset
- yli 60 min
- Keskitaso
-
Lohi-avokadopalat
- alle 30 min
- 6
- Helppo
-
Kylmäsavulohi-kurkkurullat
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Tuorejuusto-lohirulla
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
-
Jääkellarinlohi alkupalaksi
- vähintään vuorokausi
- 6
- Keskitaso
-
Lohi-avokadoceviche
- alle 30 min
- 2
- Helppo
-
Lohi sujahtaa kepeästi keittoon tai salaattiin
Kylmäsavulohesta, höyrytetystä lohesta, paistetusta lohesta tai graavilohesta syntyy hetkessä maukas salaatti. Lohisalaatti taipuu niin arjen lounashetkiin kuin juhlapöytään vaikkapa aterian alkuun.
Lohikeitto on herkku vailla vertaa. Perinteisen kermaisen keiton lisäksi kannattaa kokeilla kirkkaita, tomaattisia ja eksoottisia lohikeittoja.
-
Limetti-lohisalaatti
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Helppo lohisalaatti ja herukkavinegrette
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Kylmäsavulohisalaatti ja ponzuvinegrette
- alle 30 min
- 4
- Keskitaso
-
Lohilaksa
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Teresan savulohikeitto
- alle 30 min
- 4
- Keskitaso
-
Kirkas lohikeitto
- 30-60 min
- Helppo
-
Juustoinen lohikeitto
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Lempeän kirpeä lohi-kookoskeitto
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Katkarapu-lohiseljanka
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
Lohi kypsyy uunissa vaivatta
Lohi valmistuu kätevästi uunissa kuin itsestään. Mehevän uunilohen juju on lempeä paistolämpötila, noin 150 – 175 astetta. Lisämehevyyttä ja makua kalaan tuo kuorrutus, jonka alla kala saa paistua juuri sopivan kypsäksi. Voit käyttää kalan kypsennyksen apuna paistomittaria. Uunilohi on valmista, kun mittari näyttää noin 45 – 50 astetta.
Kuorruta lohta paloina tai fileenä yrteillä tai tee lohen ylle sinappikuorrute. Jos kaipaat eksotiikkaa uuniloheen mausta kala marokkolaisittain appelsiinilla. Helpommin valmistuvaa lohiruokaa saa hakea.
-
Hoisin-uunilohi
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Välimeren uunilohi
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Sinappikuorrutettu rapea uunilohi
- 30-60 min
- 6
- Helppo
-
Vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi
- 30-60 min
- 8
- Keskitaso
-
Helppo uunilohi ja yrttijuurekset
- yli 60 min
- 4
- Helppo
-
Juhlava uunilohi
- yli 60 min
- 20
- Keskitaso
-
Fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta
- yli 60 min
- 6
- Keskitaso
-
Uunilohta pinaatti-kantarellitäytteellä
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Marokkolainen appelsiinilohi
- yli 60 min
- 4
- Keskitaso
Lohileivonnaiset
Kylmäsavulohesta ja pakastealtaan valmiista piirakkataikinasta syntyy hetkessä ihana suolainen piirakka. Leivo kylmäsavulohi-parsapiiras suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja piirakan leikkaaminen tarjolle on helppoa.
Kulibjaka, voitaikinasta leivottu lohipiirakka on venäläisistä suolaisista leivonnaisista tunnetuimpia.
Mehevä täyte tehdään perinteisesti lohesta, riisistä ja kananmunasta ja maustetaan tillillä.
Valmiista lehtitailinalevyistä syntyy helposti lohipiirakka. Tämän piirakan täytteessä maistuvat misotahna ja kylmäsavulohi. Ranskankerma tekee piirakan täytteestä suussa sulavan ja mehevän.
Lohikukkoset tehdään säilykelohesta tai savulohesta.
Juhlaviksi noutopöydän herkuiksi sopivat lohivoileipäkakku ja somat pienet tuulihatut.
-
Venäläinen lohipiirakka eli kulibjaka
- yli 60 min
- Keskitaso
-
Rapea misolohipiirakka
- yli 60 min
- 15
- Helppo
-
Lohi-riisipiirakka
- yli 60 min
- 8
- Helppo
-
Lohituulihatut
- yli 60 min
- 30
- Keskitaso
-
Lohivoileipäkakku
- vähintään vuorokausi
- 25
- Vaativa
-
Savulohi-parsapiirakka
- yli 60 min
- 20
- Helppo
-
Savulohi-voileipätorttu
- vähintään vuorokausi
- 8
- Keskitaso
-
Parsa-kylmäsavulohinyytit
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Lohipizza
- 30-60 min
- 4
- Helppo
Katso myös Kotiliesi.fi: Lohen paistaminen pannulla
Kommentit
Etsin hyvää,vähän erilaisempaa lohiruokaa
Kommentit
Etsin hyvää,vähän erilaisempaa lohiruokaa
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous