Ruokajutut

Muistatko vielä tämän 80-luvun hittiherkun? 5 helppoa ja herkullista riisisuklaareseptiä

Riisimurosuklaat maistuvat herkullisilta ja valmistuvat helposti. Kokosimme viisi reseptiä, joilla teet maukkaita riisisuklaakarkkeja.
11.12.2017 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock

Teitkö joskus lapsena riisimurokarkkeja, joihin tuli kaakaojauhetta ja kookosrasvaa? Riisisuklaat olivat aikoinaan suosittuja herkkuja, eikä ihme. Niitä on helppo ja nopea valmistaa, ja ne syntyvät ilman sätkövatkainta ja uunia.

Houkuttelisiko herkuttelu riisisuklailla? Alta löydät viisi erilaista reseptiä.

Perinteiset riisisuklaat

Ainekset

100 g kookosrasvaa
7 dl riisimuroja
2 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sulata kookosrasva kattilassa ja ota kattila pois levyltä.

2. Sekoita keskenään kaakaojauhe ja tomusokeri ja siivilöi seos rasvan joukkoon. Lisää mukaan myös vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi riisimurot joukkoon.

3. Nostele lusikalla riisisuklaanokareita muffinivuokiin tai leivinpaperin päälle. Laita riisisuklaat jähmettymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

4. Nosta riisisuklaat ennen tarjoilua hetkeksi huoneenlämpöön. Nauti!

Kokeile myös muita riisimuroherkkuja!

Pienellä tuunauksella riisimurosuklaat saavat uutta ilmettä ja makua.

Valkoiset riisimurosuklaat

Riisimuroherkut voivat olla myös vaaleita, kun ne valmistetaan valkosuklaasta ja vaahtokarkeista.

Resepti: Valkoiset riisimurosuklaat

Jouluiset riisimurokarkit

Piparkakkumaustetta ja mantelilastuja sisältävät riisimurokarkit ovat ihana jouluherkku.

Resepti: Manteliset riisimurokarkit

Karpalo-riisisuklaa

Pähkinät ja kuivatut karpalot antavat riisisuklaille potkua.

Resepti: Karpalo-riisisuklaa

Rapeat suklaa-riisimuro-manteliherkut

Rocky Road -tyylisiin riisimuroherkkuihin tulee suklaata, mantelilastuja ja rusinoita.

Resepti: Suklaa-riisimuro-manteliherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *