Ruokajutut

Nopeat jälkiruoat: suklaamukikakku, suklaa-banoffee ja 4 muuta helppoa ohjetta äkilliseen makeannälkään

Toisinaan se iskee, nimittäin hillitön makeannälkä. Pika-avun herkkuhimoon tuo muutamassa minuutissa mikrossa valmistuva suklaamukikakku, neljän raaka-aineen maapähkinävoikeksit tai croissant-valmistaikinasta syntyvät herkkuvohvelit.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Herkulliset jälkiruoat valmistuvat parhaimmillaan muutamassa minuutissa vain kourallisesta raaka-aineta.

Toisinaan se iskee, nimittäin hillitön makeannälkä. Pika-avun herkkuhimoon tuo muutamassa minuutissa mikrossa valmistuva suklaamukikakku, neljän raaka-aineen maapähkinävoikeksit tai croissant-valmistaikinasta syntyvät herkkuvohvelit.

Vain muutamasta raaka-aineesta valmistettavat jälkiruoat ilahduttavat myös niitä, jotka arvostavat vaivattomuutta. Listasimme kuusi suussa sulavaa herkkua, jotka eivät vaadi onnistuakseen monimutkaisia työvaihteita. Nämä nopeat jälkiruoat on ihanan helppo valmistaa!

Mukikakku

Kahden minuutin mikrokakku on suklaaherkku, jonka ainekset löytyvät mahdollisesti jo valmiiksi keittiösi kaapista tai ainakin lähikaupasta. Mittaa vain ainekset kahvikuppiin, sekoita ja nosta muki mikroon. Muista lisätä jäätelöä lämpimän kakun pinnalle.

Nopeat jälkiruoat: mukikakku.
Nopeat jälkiruoat -listan ykkösenä on helppo mukikakku. Muista lisätä jäätelöä lämpimän suklaamukikakun pinnalle.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo

Mukikakku:

2 rkl voita
40 g tummaa suklaata rouhittuna
1 keskikokoinen muna
2 rkl maitoa tai kermaa
3 rkl hienoa kidesokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
3 vadelmaa

Lisäksi

vadelmia
vaniljajäätelöä

noin 3,5 dl:n vetoinen mikronkestävä muki

Valmistusohje

1. Pilko voi ja suklaa mukiin. Sulata täydellä teholla noin 10 sekuntia. Lisää mukiin muna, kerma ja sokeri. Sekoita haarukalla. Lisää kuivat aineet. Tiputa vadelmat keskelle taikinaa. Kypsennä kakkua täydellä teholla 1,5–2,5 minuuttia mikron tehon mukaan.

2. Kakku saa jäädä sisältä valuvan pehmeäksi. Nauti kakku lämpimänä jäätelön ja vadelmien kanssa.

Neljän aineksen maapähkinävoikeksit

Jauhottomat maa­pähkinäkeksit valmistuvat vartissa yhden kulhon taktiikalla. Ylijäävät keksit (jos sellaisia edes on) pysyvät rapeina tiiviissä lasipurkissa.

Nopeat jälkiruoat syntyvät usein vain muutamasta raaka-aineesta, kuten nämä neljän raaka-aineen jauhottomat maapähkinävoikeksit, jotka katoavat hetkessä parempiin suihin.
Nopeat jälkiruoat syntyvät usein vain muutamasta raaka-aineesta, kuten nämä neljän raaka-aineen jauhottomat maapähkinävoikeksit, jotka katoavat hetkessä parempiin suihin.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 18

Maapähkinävoikeksit:

2 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Valmistusohje

1. Pane uuni kuumenemaan 170-asteiseksi. Sekoita ainekset keskenään. Pyörittele taikina 18 palloksi. Jaa pallot kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Litistä pallot pikkuleiviksi haarukalla painamalla.

2. Paista keksejä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilän päällä.

Nopea suklaa-banoffee

Englantilainen banoffeepiiras muuntuu nopeatekoisella suklaa-toffeekastikkeella hurmaavaksi jälkiruoaksi.

Nopea suklaa-banoffee-piiras
Herkkuhetken kruunaa suklainen jälkiruoka. Suussa sulava banoffee-piiras on sokerihiiren unelma.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Keskitaso |  Annosmäärä: 4

Nopea suklaa-banoffee:

100 g kaurakeksejä
3 rkl sulatettua voita tai margariinia

Täyte:

2 kpl banaania
20 kpl Omar-kermakaramelleja
50 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
0,5 prk (125 g) mascarponejuustoa

Valmistusohje

1. Murusta kaurakeksit esimerkiksi tukevassa pakastepussissa lihanuijalla nuijien. Sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tarjoiluastioiden pohjalle.

2. Kuori ja viipaloi banaanit ja asettele keksipohjien päälle. Murustele kermakaramellit ja rouhi suklaa. Kiehauta kattilassa 1 dl kermasta. Lisää joukkoon kermakaramellit ja suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa ja karamellit ovat täysin sulaneet. Anna hetken aikaa jäähtyä.

3. Vaahdota 1 dl kermasta ja notkista kulhossa mascarponejuusto. Nostele tuorejuuston joukkoon kermavaahto. Levitä kermaseos banaanien päälle. Valuta pinnalle suklaaseos. Tarjoa heti.

Salmiakki-suklaamousse

Kolmen raaka-aineen suklaamousse vaatii vain vaahdotuksen ja hetken tekeytymisen jääkaapissa. Jos salmiakin maku ei miellytä, kokeile höysteeksi vaikka Mariannerouhetta.

Salmiakki-suklaamousse
Tämä suklaamousse valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta. Oikaise käyttämällä valmista turkinpippurirouhetta.

Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 4

Salmiakki-suklaamousse:

200 g talous- tai maitosuklaata
20 turkinpippurimakeista
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)

Valmistusohje

1. Rouhi karkit morttelissa. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella vaahdoksi.

2. Paloittele suklaa mikron kes­tävään kulhoon. Sulata suklaata puolella teholla minuutti kerral­laan. Sekoita välillä.

3. Lisää suklaa vaniljavaahtoon ja vatkaa seosta samalla hyvin säh­kövatkaimella. Kääntele sekaan salmiakkirouhe. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa noin tun­nin ajan.

Juustokakku lasissa

Juustokakku lasissa on todellinen oikaisijan unelma. Se valmistuu käden käänteessä ilman paistamista tai hyydyttämistä. Vastustamaton maku syntyy yksinkertaisista aineksista.

juustokakku lasissa
Lasiin koottuun juustokakkuun käyvät kaikenlaiset marjat ja hedelmät.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 8

Pohja:

8 kpl grahamkeksejä
1 tl aniksensiemeniä

Täyte:

200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa

Lisäksi:

200 g vadelmia

Valmistusohje

1. Valmista ensin pohja. Murustele keksit käsin kulhoon. Murskaa aniksensiemeniä morttelissa ja sekoita ne keksimurun joukkoon.

2. Notkista täytettä varten tuorejuusto kulhossa sitruunamehulla ja sekoita joukkoon sitruunankuori ja tomusokeri. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.

3. Kokoa annokset. Jaa keksimuru lasien pohjalle ja lusikoi päälle täytettä. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

4. Tarjoile heti.

Helpot croissant-vohvelit

Tätä herkkua varten tarvitset vain yhden raaka-aineen: valmista purkkicroissanttaikinaa – sekä tietysti mieleisiäsi lisukkeita. Kokeile hilloa, kermavaahtoa, marjoja, jäätelöä tai erilaisia jälkiruokakastikkeita.

helpot croissant-vohvelit
Iki-ihanat aamupalavohvelit syntyvät näppärästi valmiista croissant-taikinasta. Vohvelit taipuvat myös suolaisiksi suupaloiksi.

Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo |  Annosmäärä: 9

Nopeat croissant-vohvelit:

1 prk valmista croissant-taikinaa
1 rkl sokeria

Lisäksi:

hilloa
marjoja
kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Avaa croissant-purkki pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Jätä taikinarulla vielä avaamatta. Leikkaa taikinarullasta sahateräisellä veitsellä yhdeksän kiekkoa. Ripottele viipaleille ripaus sokeria.

2. Kuumenna vohvelirauta ja paista viipale kerrallaan kullanruskeaksi ja rapeaksi. Tarjoa vohvelit vastapaistettuina hillon, marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki: Voit jättää sokerin pois ja tarjoilla vohvelit suolapalana voin ja juuston kanssa.

X