Nopeat jälkiruoat: suklaamukikakku, suklaa-banoffee ja 4 muuta helppoa ohjetta äkilliseen makeannälkään
Toisinaan se iskee, nimittäin hillitön makeannälkä. Pika-avun herkkuhimoon tuo muutamassa minuutissa mikrossa valmistuva suklaamukikakku, neljän raaka-aineen maapähkinävoikeksit tai croissant-valmistaikinasta syntyvät herkkuvohvelit.
Toisinaan se iskee, nimittäin hillitön makeannälkä. Pika-avun herkkuhimoon tuo muutamassa minuutissa mikrossa valmistuva suklaamukikakku, neljän raaka-aineen maapähkinävoikeksit tai croissant-valmistaikinasta syntyvät herkkuvohvelit.
Vain muutamasta raaka-aineesta valmistettavat jälkiruoat ilahduttavat myös niitä, jotka arvostavat vaivattomuutta. Listasimme kuusi suussa sulavaa herkkua, jotka eivät vaadi onnistuakseen monimutkaisia työvaihteita. Nämä nopeat jälkiruoat on ihanan helppo valmistaa!
Mukikakku
Kahden minuutin mikrokakku on suklaaherkku, jonka ainekset löytyvät mahdollisesti jo valmiiksi keittiösi kaapista tai ainakin lähikaupasta. Mittaa vain ainekset kahvikuppiin, sekoita ja nosta muki mikroon. Muista lisätä jäätelöä lämpimän kakun pinnalle.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo
Mukikakku:
2 rkl voita
40 g tummaa suklaata rouhittuna
1 keskikokoinen muna
2 rkl maitoa tai kermaa
3 rkl hienoa kidesokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
3 vadelmaa
Lisäksi
vadelmia
vaniljajäätelöä
noin 3,5 dl:n vetoinen mikronkestävä muki
Valmistusohje
1. Pilko voi ja suklaa mukiin. Sulata täydellä teholla noin 10 sekuntia. Lisää mukiin muna, kerma ja sokeri. Sekoita haarukalla. Lisää kuivat aineet. Tiputa vadelmat keskelle taikinaa. Kypsennä kakkua täydellä teholla 1,5–2,5 minuuttia mikron tehon mukaan.
2. Kakku saa jäädä sisältä valuvan pehmeäksi. Nauti kakku lämpimänä jäätelön ja vadelmien kanssa.
Neljän aineksen maapähkinävoikeksit
Jauhottomat maapähkinäkeksit valmistuvat vartissa yhden kulhon taktiikalla. Ylijäävät keksit (jos sellaisia edes on) pysyvät rapeina tiiviissä lasipurkissa.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 18
Maapähkinävoikeksit:
2 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Valmistusohje
1. Pane uuni kuumenemaan 170-asteiseksi. Sekoita ainekset keskenään. Pyörittele taikina 18 palloksi. Jaa pallot kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Litistä pallot pikkuleiviksi haarukalla painamalla.
2. Paista keksejä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilän päällä.
Nopea suklaa-banoffee
Englantilainen banoffeepiiras muuntuu nopeatekoisella suklaa-toffeekastikkeella hurmaavaksi jälkiruoaksi.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Keskitaso | Annosmäärä: 4
Nopea suklaa-banoffee:
100 g kaurakeksejä
3 rkl sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
2 kpl banaania
20 kpl Omar-kermakaramelleja
50 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
0,5 prk (125 g) mascarponejuustoa
Valmistusohje
1. Murusta kaurakeksit esimerkiksi tukevassa pakastepussissa lihanuijalla nuijien. Sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tarjoiluastioiden pohjalle.
2. Kuori ja viipaloi banaanit ja asettele keksipohjien päälle. Murustele kermakaramellit ja rouhi suklaa. Kiehauta kattilassa 1 dl kermasta. Lisää joukkoon kermakaramellit ja suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa ja karamellit ovat täysin sulaneet. Anna hetken aikaa jäähtyä.
3. Vaahdota 1 dl kermasta ja notkista kulhossa mascarponejuusto. Nostele tuorejuuston joukkoon kermavaahto. Levitä kermaseos banaanien päälle. Valuta pinnalle suklaaseos. Tarjoa heti.
Salmiakki-suklaamousse
Kolmen raaka-aineen suklaamousse vaatii vain vaahdotuksen ja hetken tekeytymisen jääkaapissa. Jos salmiakin maku ei miellytä, kokeile höysteeksi vaikka Mariannerouhetta.
Valmistusaika: Yli 60 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4
Salmiakki-suklaamousse:
200 g talous- tai maitosuklaata
20 turkinpippurimakeista
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
Valmistusohje
1. Rouhi karkit morttelissa. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella vaahdoksi.
2. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaata puolella teholla minuutti kerrallaan. Sekoita välillä.
3. Lisää suklaa vaniljavaahtoon ja vatkaa seosta samalla hyvin sähkövatkaimella. Kääntele sekaan salmiakkirouhe. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Juustokakku lasissa
Juustokakku lasissa on todellinen oikaisijan unelma. Se valmistuu käden käänteessä ilman paistamista tai hyydyttämistä. Vastustamaton maku syntyy yksinkertaisista aineksista.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 8
Pohja:
8 kpl grahamkeksejä
1 tl aniksensiemeniä
Täyte:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
Lisäksi:
200 g vadelmia
Valmistusohje
1. Valmista ensin pohja. Murustele keksit käsin kulhoon. Murskaa aniksensiemeniä morttelissa ja sekoita ne keksimurun joukkoon.
2. Notkista täytettä varten tuorejuusto kulhossa sitruunamehulla ja sekoita joukkoon sitruunankuori ja tomusokeri. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
3. Kokoa annokset. Jaa keksimuru lasien pohjalle ja lusikoi päälle täytettä. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.
4. Tarjoile heti.
Helpot croissant-vohvelit
Tätä herkkua varten tarvitset vain yhden raaka-aineen: valmista purkkicroissanttaikinaa – sekä tietysti mieleisiäsi lisukkeita. Kokeile hilloa, kermavaahtoa, marjoja, jäätelöä tai erilaisia jälkiruokakastikkeita.
Valmistusaika: Alle 30 min | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 9
Nopeat croissant-vohvelit:
1 prk valmista croissant-taikinaa
1 rkl sokeria
Lisäksi:
hilloa
marjoja
kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Avaa croissant-purkki pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Jätä taikinarulla vielä avaamatta. Leikkaa taikinarullasta sahateräisellä veitsellä yhdeksän kiekkoa. Ripottele viipaleille ripaus sokeria.
2. Kuumenna vohvelirauta ja paista viipale kerrallaan kullanruskeaksi ja rapeaksi. Tarjoa vohvelit vastapaistettuina hillon, marjojen ja kermavaahdon kanssa.
Vinkki: Voit jättää sokerin pois ja tarjoilla vohvelit suolapalana voin ja juuston kanssa.
Kommentit
Mitä on salmiakki-suklaamoussen päällä? Voisitteko kertoa KAIKKI ainekset, myös tarjoiluun/esillepanoon liittyvät?
Kommentit
Mitä on salmiakki-suklaamoussen päällä? Voisitteko kertoa KAIKKI ainekset, myös tarjoiluun/esillepanoon liittyvät?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous