Pääsiäinen

Pasha – pääsiäisaterian makea päätös

Pashassa maistuu rahka, manteli, rusinat ja sitrushedelmät. Kokosimme tähän pääsiäisen perinteisen pashan reseptin sekä sen kevyemmät muunnelmat.

pasha

Ortodoksisen pääsiäisjälkiruoan, pashan, ideana on alun alkaen ollut paaston aikana käyttämättä jääneiden maitotaloustuotteiden hyödyntäminen. Perinteisesti pasha valmistetaan rahkasta, kermasta, voista, manteleista ja kuivatuista hedelmistä.

Pashan valmistamiseen tarvittavia muotteja voi ostaa valmiina. Valmistuksessa toimii hyvin myös sideharsolla vuorattu kahvinsuodatin. Muottina voi käyttää myös siivilää tai jopa puhdasta kukkaruukkua.

Valmista perinteinen pasha tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin se ehtii tekeytyä muottiinsa ja liika kosteus valuu pois.

Kevennetyssä pashassa kerma on korvattu vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella.

Pasha muuntuu moneksi

Helppo mangopasha valmistuu kädenkäänteessä maitorahkasta ja vaahtoutuvasta vanilja-kastikkeesta. Sitruuna antaa siihen raikkaan säväyksen.

helppo mangorahka

Pashanmakuinen jäädyke  on piristävä vaihtoehto perinteiselle pashalle. Varaa sen jäädyttämiselle aikaa vähintään neljä tuntia.

pashanmakuinen jäädyke

Pashakakku saa raikkautta ja aavistuksen kirpeyttä säilötyistä aprikooseista.

pashakakku

Eksoottinen hedelmäsalaatti ja pashakastike sopii jälkiruoaksi silloin, kun aikaa on kortilla. Tee salaatti tuoreista hedelmistä ja tarjoile se valmiista pashasta tuunatulla kastikkeella.

eksoottinen hedelmäsalaatti ja pashakastike
Lue lisää pashasta: Kotiliesi.fi – Pasha kruunaa pääsiäisen

Kuvat: Jorma Marstio, Tommi Tuomi, Colourbox

Leena Kalliokoski

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti