Reseptit

Runebergin kääretorttu

Runebergin kääretorttu on sesongin maukkain herkku. Siinä maistuvat tietenkin tortuista tutut maut: manteli, piparkakku ja vadelmahillo.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 dl mantelirouhetta

Täyte

  • 2 dl vadelmahilloa

Kuorrutus

  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g vaniljalla maustettua rahkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vadelmahilloa

Pinnalle

  • tuoreita vadelmia

Valmistusohje

Runebergin kääretorttu leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kulhossa keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe ja piparkakkumauste. Siivilöi jauhoseos sokeri-munavaahtoon koko ajan kevyesti vatkaten.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja tasoita pinta kevyesti lastalla tai nuolijalla. Ripottele pinnalle mantelirouhe. Paista kääretorttupohjaa 180-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

4. Ripottele puhtaalle leivinpaperille hienoa sokeria ja kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle. Poista pohjapaperi, kun leivonnainen on vielä lämmin. Jäähdytä torttupohja ennen täyttämistä.

5. Levitä vadelmahillo tasaisesti jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullalle aloittaen sen kapeammasta sivusta. Tästä tulee hieman muhkeampi torttu.

6. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon vaniljasokeri ja vadelmahillo. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

7. Kuorruta tarjoiluvadille nostettu kääretorttu tasaisesti seoksella.

8. Koristele Runebergin kääretorttu vadelmilla, mantelilastuilla ja valmiilla macaron-leivoksilla. Viimeistele ripauksella tomusokeria.

Katso myös: Parempi Runeberginkakku

Katso myös Kotiliesi.fi:  Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan

X