Ruokajutut

Superhelppo ja nopea ”itkukana” on herkullinen arkiruoka, josta koko some puhuu nyt – katso resepti!

Hanna Gullichsenin itkukana on arjen kiireeseen täydellisesti sopiva, maukas arkiruoka. Se valmistuu nopeasti ja vain muutamasta raaka-aineesta. Itkukana maistuu takuulla koko perheelle.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Itkukanan kylkeen sopii basmatiriisi.

Hanna Gullichsenin itkukana on arjen kiireeseen täydellisesti sopiva, maukas arkiruoka. Se valmistuu nopeasti ja vain muutamasta raaka-aineesta. Itkukana maistuu takuulla koko perheelle.

”Se nyt vaan on niin älyttömän hyvää, itkettää jos se loppuu kesken”, itkukanareseptin luoja, ruokakirjailija Hanna Gullichsen valottaa itkukana-nimeä blogipostauksessaan.

Somessa hehkutetaan itkukanan herkullisuutta

Reseptiä kokeilleet vahvistavat väitteen kanan herkullisuudesta. Esimerkiksi Putous-tähti, kulinaristina tunnettu näyttelijä Jenni Kokander on valmistanut itkukanaa ja postannut siitä kuvan Instagram-tililleen.

”Koko perhe tykkäs ja meikä nuoli vielä kauhankin. Elikkäs maineensa veroinen on”, Jenni ylistää hehkutettua arkiherkkua.

Poimi talteen Hannan blogissa jakamat ohjeet herkulliseen itkukanaan ja sen kylkeen sopivan basmatiriisin keittämiseen!

Basmatiriisi

Valmista basmatiriisi heti kärkeen, kun alat kokata itkukanaa.

Basmatiriisi (neljälle)

2 1/2 dl basmatiriisiä
1 tl suolaa
reilusti vettä

Valmistusohje

1. Kiehauta runsaasti vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, heitä mukaan suola ja riisi, sekoita kertaalleen puuhaarukalla, että riisi ei jämähdä pohjalle.

2. Pistä ajastin kilahtamaan kymmenen minuutin kuluttua. Kun kello soi, valuta riisi kunnolla.

3. Palauta valutettu riisi kattilaan ja peitä kannella. Se jaksaa odottaa hellan reunalla vaikka tunnin, eli valmista tämä heti kärkeen.

4. Kun alat tarjota riisiä, möyhennä se huolella haarukan avulla kuohkeaksi, kukaan ei halua syödä jässähtänyttä riisikakkua. Älä siis unohda pöyhiä.

Itkukana

Itkukana valmistuu käden käänteessä vain muutamasta raaka-aineesta.

Itkukana (neljälle)

n. 500 g broilerin sisäfileetä
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
1/2 dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa

Valmistusohje

1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

2. Taputtele lihat kuivaksi talouspaperilla.

3. Hienonna salottisipulit.

4. Kuumenna paksupohjainen tarttumaton paistinpannu n. 85 prosenttiin täydestä tehosta ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy.

5. Nosta pannulle broilerin lihat ja paista lihoja viitisen minuuttia, ne uiskentelevat mielissään voi-öljyseoksessa, käännä kylkeä kertaalleen paiston aikana.

6. Viiden minuutin kuluttua nostele lihat atuloilla syvälle lautaselle odottamaan ja lisää pannulla olevaan rasvaan salottisipulit ja paista minuutin verran. Laske tarvittaessa hiukan lämpöä, jotta sipuli ei pala.

7. Mittaa pannulle tomaattipyree ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoittele, kaada mukaan kerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Puuhaarukka on oma aseeni tässä hommassa.

8. Kaada kastikkeeseen esipaistetut lihat ja niistä mahdollisesti irronnut neste. Pidä lämpö sellaisena, että seos kuplii hellästi koko ajan. Anna pöhistä 7-9 minuuttia.

9. Voit testata kypsyyttä leikkaamalla paksuimman lihan ja kuikistamalla. Kun broileri on kypsää, sammuta liesi.

10. Kokoa annokset lautasille, koristele vaikkapa herneen- tai auringonkukanversoilla. Kastikkeesta voikin käydä taistoa, jotta kaikki saavat saman verran.

Reseptien lähde: Hanna G: Itkukana

Kokeile myös muita helppoja ja nopeasti valmistuvia kanaruokia

Ovatko kiireessäkin helposti kokattavat kanaruoat mieleesi? Kaikki nämä kanaruoat syntyvät helposti ja alle 30 minuutissa: koko perheen kana-nuudelisalaattibroileri-linssikastikekana-nuudelikeitto, meksikolainen kanakeittobroileri-kasviskastike ja kookos-kanakeitto Tom-kha gai.

X