Neidon Herkku -leivos
16 kpl
Pohja:
150g leivontamargariinia (huoneenlämpöisenä)
1,5 dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
1dl hasselpähkinärouhetta
1dl jauhettuja manteleita
1dl Bastogne-keksien muruja
100g valkosuklaa
1,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Kuorrutus:
100g margariinia
200g Philadelphia tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
ripaus suolaa
Koristeluun muutama suuri mansikka (talvella voi käyttää esimerkiksi nektariineja tai muita hedelmiä)
Tee näin:
1. Rouhi valkosuklaa ja sekoita valmiiksi kulhossa suklaa ja kuivat aineet. (Vinkki: Bastogne-kekseistä saa parhaiten murua kun keksit laittaa pussiin ja naputtelee ne muruksi esimerkiksi kaulimella.)
2. Sekoita toisessa kulhossa sokeri ja margariini, lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
3. Sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin ja nostele taikina muffinivuokiin.
4. Paista 200 asteessa noin 13–15 minuuttia. Pohjien pitäisi olla väriltään ruskeita. Liian vähän paistetut pohjat lässähtävät uunista tullessaan. Anna pohjien jäähtyä ennen kuorruttamista.
5. Sekoita kuorrutteen ainekset hyvin ja kuorruta leivokset.
6. Leikkaa mansikoista siivuja ja muotoile siivut sydämiksi, koristele niillä Neidon herkku -leivos.
Kommentit
Hyvä Mutu! Kauniita leivonnaisia.
Kommentit
Hyvä Mutu! Kauniita leivonnaisia.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous