Täydellinen kahvi
Täydellinen kahvi syntyy muutamalla niksillä.
Ruokajutut

Täydellinen kahvi – kahvitrendeissä vaalea paahto on nyt pop ja maitotilkka kruunaa tumman paahdon

Voit valmistaa herkullisen erikoiskahvin niin espressokoneella, pressopannulla kuin tavallisella kahvinkeittimelläkin. Kaiken a ja o ovat hyvät, puhtaat välineet ja laadukas kahvi. Vaaleapaahtoinen suodatinkahvi ja alkuperäiskahvit ovat tällä hetkellä kahvimaailman huippuja.
Teksti: Suvi Rüster Kuvat: iStock

1. Vaalea paahto on nyt erityisen trendikäs

Baristat hifistelevät tällä hetkellä vaaleapaahtoisilla suodatinkahveilla, joissa on metsämarjaisuutta ja hentoinen suutuntuma. Vaaleat paahdot ovat kahvimaailman Pinot Noireja, joihin saadaan hienoja makuvivahteita oikein suodattamalla tai uuttamalla. Kahvihifistelijät ovat sitä mieltä, että paras suodatinkahvi valmistetaan aeropressillä tai suodattamalla kahvi HarioV60-suodatinsuppilon läpi.

2. Tummaa paahtoa tuhtiin makuun

Tummapaahtoiset kahvit ovat tuhteja, mausteisia ja makeampia kuin vaaleapaahtoiset. Tummapaahtoiset kahvit maistuvat parhaimmalta pienen maitotilkan kanssa. Kahvin jauhatusaste ratkaisee, kannattaako se valmistaa pressopannulla, mutteripannulla, espressokeittimellä vai suodatinkeittimellä.

3. Pressopannu

Pressopannukahvissa on rutkasti makua, koska valmistuksessa ei käytetä suodatinpussia. Vesi kuumennetaan lähes kiehuvaksi (noin 92-asteiseksi). Sitten vesi kaadetaan kahvijauheen päälle pressopannuun, annetaan tekeytyä 4 minuuttia ja painetaan sihti pohjaan, jolloin kahvipurut jäävät kannun pohjalle. Pressopannuun sopii suodatinjauhatusta hieman karkeampi kahvipuru.

4. Hifistele alkuperäiskahvilla

Alkuperäiskahvit valmistetaan pavuista, jotka kerätään vain yhdeltä tilalta. Alkuperäiskahvien aatelia on Panamassa viljeltävä Geisha-lajike, jonka maussa on kirsikankukkaisuutta, kypsää hedelmäisyyttä, makeutta ja sopivasti hapokkuutta. Kahvimarjan hedelmäliha on poistettu pavusta luonnollisella aurinkokuivausmenetelmällä, joka tuo makuun mehukkuutta ja hillomaisuutta. Alkuperäiskahveja saa niin espresso- kuin suodatinkahvikeittimellekin sopivalla paahdolla.

Tee kotona herkullista erikoiskahvia

Kookoksen makuinen caffé latte syntyy pressopannulla tai espressokeittimellä. Makua kahviin syntyy kookomaidosta ja kookoslastuista.

Resepti: kookoksen makuinen caffé latte

Erityisesti fitness-harrastajat ovat hurahtaneet proteiinikahviin. Se valmistetaan blenderissä suodatinkahvista, maidosta ja proteiinijauheesta.

Resepti: proteiinikahvi

Vaniljakahviin tulee lempeä maku aidosta vaniljatangosta.

Resepti: vaniljakahvi

X