Ruokajutut

Testissä uutuusjäätelöt 2023 – voittajaksi tuttu tuutti, josta on paranneltu nyt raikas päivitys

Minkälaisia makuja tarjoavat vuoden 2023 uutuusjäätelöt? Annan raati testasi ja pisteytti kuusi uutuutta.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
Karoliina Kakko

Annan raati testasi kuusi vuoden 2023 kiinnostavinta uutuusjäätelöä.

Minkälaisia makuja tarjoavat vuoden 2023 uutuusjäätelöt? Annan raati testasi ja pisteytti kuusi uutuutta.

Vain kesä ilman jäätelöä tuntuu vaikeammalta kuin oikean jäätelön valitseminen kylmäaltaalla. Uutuusjäätelöt tuovat taas kevään tullen kiinnostavia makuyhdistelmiä – ja lisää pähkäiltävää jäätelönhakureissulle.

Joukossa on yllättäviä makuja, mutta myös vanhoja tuttuja uudella makuvariaatiolla. Testasimme uutuusjäätelöt 2023, jotta voit tehdä valintasi kaupassa helpommin ja varmemmin ottein.

Testi toteutettiin sokkotestinä, eli testaajat eivät tienneet, minkä merkin tuote oli tai mitä makua se oli. Testaajat kommentoivat jäätelöitä kirjallisesti ja pisteyttivät jokaisen jäätelön asteikolla 1−5.

Kunkin tuotteen lopullinen arvosana on muodostettu testaajien tuotteille antamien arvosanojen keskiarvosta.

uutuusjäätelöt 2023
Testasimme uutusjäätelöt 2023 ja Daim Mint selviytyi voittajaksi.

Daim Mint 4,5/5

Testin parhaimmat pisteet keräsi Daim Mint -jäätelö. Daim on monelle takuuvalinta – uutta versiota kehuttiin raikkaasta mausta ja aina yhtä toimivista, rouskuvista rakeista.

Testaajien kommentit:

”Ihanan raikas ja sopivan minttuisa. Plussaa pienistä daim-murusista. Monipuolinen, sisältää monta herkuteltavaa osioita.”

”Tuttu Daim-tuutti suklaakuorineen ja rouskuvine sattumineen, mutta mintun makuisena.”

”Mintun ja Daimin yhdistelmä on kesäisen raikas. Tosin omaan makuuni alkuperäinen Daim toimii paremmin.”

”Minttujäätelön ystävänä odotin värin perusteella paljon. Maku ei kuitenkaan hivele tajuntaa. Suklaarakeet tuovat tuuttiin luonnetta. Suklaakuorrute sopivan ohut, eikä liian hallitseva.”

”Mukavan kermaista ja tutut rakeet tuovat siihen sopivan eron. Jäätelö on aika makea, joten koko tuutin jälkeen voi olla aika kova jano.”

Hinta: 2,79 €

Twister-limujää nousi toiselle sijalla uutuusjäätelöiden testissä.

Twister-limujää Monstaahh 4/5

Toiseksi eniten pisteitä ropisi Twister Monstaahh -limujäälle. Raadin mielestä tämä raikas yksilö sopii loistavasti virkistämään kuumaa kesäpäivää.

Testaajien kommentit:

”Mahtavan limpparimainen mehujää, pirskahtelee suussa. Tämän haluaisin syödä kesällä rannalla auringon lämmittäessä.”

”Raikas! Voisin hyvin syödä kotiin salilta palatessani, mutta kesäpäivän herkuksi liian terveellisen makuinen.”

”Makuja vaikea erottaa, mutta raikkaita ne ovat. Voin kuvitella, miten ihanalta tuntuu nuoleskella tällaista +25 asteen helteillä.”

”Tässä on jotain samaa kuin suosikkimehujäässäni Twisterissä, en kuitenkaan vaihtaisi perus-Twisteriä tähän.”

”En yleensäkään ole mehujään ystävä, eikä tämä tuote saa päätäni kääntymään. Ensimmäisenä suuhuni iskee yletön makeus, perässä tulee tylsät hedelmämehujen maut.”

Hinta: 1,19 €

uutuusjäätelöt 2023
Magnum Starchaser jäätelössä yhdistyi kinuskin ja popcornin maku.

Magnum Starchaser 3,5/5

Raadin mukaan popcornin makuinen Starchaser oli makea, mutta paahteinen popcorn toi siihen tasapainoa. Makua oli niin paljon, että useamman mielestä koko puikon syömisen jälkeen saattaa tulla ähky.

Testaajien kommentit:

”Onko tässä popcornia? Yllättävän hyvää! Paahteinen maku ja herkullinen, valuva kinuskikastike kuoren alla. Mielenkiintoinen ja aika överi.”

”Ihanan paahteinen kokonaisuus, joka sulaa suussa. Täydellisen överi puikko, jonka jälkeen on takuulla ähky.”

”Kuorrutteessa ihana popcornin maku. Tässä on moni asia kohdallaan: ei liiallista mauilla kikkailua, hyvä popcornin maku eli joku pieni uusi juju.”

”Paahteiset raksut pinnassa ovat herkkua. Suklaan alta löytyvä kastike ei valitettavasti ole ihan samalla tasolla.”

”Paljon makua. Kiva suutuntuma. Suolakaramellinen maku. Kastike aika juoksevaa. Melko tuhti, selättää taatusti makeannälän.”

”Jotenkin hieman tunkkaisen makuinen, liekö hieman tummemman suklaan syytä.”

Hinta: 2,85 €

Magnum Double Sunlover.
Magnum Double Sunlover muistutti vahvasti Soleron Exotic -jäätelöä.

Magnum Double Sunlover 3+/5

Double Sunlover yhdistettiin vahvasti tutumpaan Soleron Exotic -jäätelöön. Kookos on tavallisesti herkkumauissa joko suosikki tai inhokki. Kuoren alta löytyvä raikas mangohillo sai kehuja useammalta, vaikka kokonaisuutta kuvailtiin imelän makeaksi.

Testaajien kommentit:

”Mitä ihmettä sisältä paljastuukaan, näyttää Solerolta. Mangon kirpeys sentään hieman tasapainottaa makukokemusta. Sokerihiiren suosikki!”

”Kuin mangosmoothie jäätelön muodossa! Mangokastikkeesta tulee myös piltti-sose mieleen. Sopii mangon, valkosuklaan ja kookoksen ystäville.”

”Tulee mieleen lapsuuden suosikki Solero Exotic. Ei kuitenkaan ihan yhtä raikas, sillä kuorrute tekee kokonaisuudesta aavistuksen tunkkaisen.”

”Kuorrutteessa näkyy ja maistuu kookos. Valkosuklaan kanssa suussa sulava yhdistelmä. Kuoren alla kiva kerros jotain raikasta. Tuhti ja makea kokonaisuus, en jaksaisi syödä koko puikkoa.

”Soleron ja valkosuklaan sekoitus on sekä raikas että makea. Kokonaisuudesta paistaa läpi kookos, mikä toimii varmasti joillekin.”

”Valkosuklaa on ällöttävän imelä ja keltainen hillo teollisen makuista. Puikko lentäisi ensimmäisen haukun jälkeen roskikseen.”

Hinta: 2,85 €

uutuusjäätelöt 2023
3 Kaverin maapähkinän ja banaanin makuinen puikko on tehty yhdessä rapyhtye Gasellien kanssa.

3 Kaverin maapähkinä- ja banaanipuikko 3/5

Tämä jäätelö aiheutti hämmennystä raadissa, koska makuja oli vaikea tunnistaa. Puikko ei kuitenkaan saanut täystyrmästä, pikemminkin varovaista hyväksyntää.

Testaajien kommentit:

”Mitä tämä on!? Ensihämmennyksen jälkeen päätän pitää yllättävästä mausta. Olisiko maapähkinöitä?”

”Banaanijäätelö ei lukeudu omiin suosikkeihini. Kuoressa rouskuu jotain pähkinää. Jäätelö saisi olla kermaisempaa. Tästä jää hieman valju vaikutelma.”

”Perusmaku, näitä saa varmaan jossain halvassa jättipakkauksessa.”

”Yllättävä maku. Ei paha, mutta vaatii totuttelua. Banaanin ja snickersin sekoitus.”

” Kookos vai ananas, vai sokeriton Ville Vallaton? Rouskahtavan suklaan alta paljastuu oudon hedelmäinen jäätelö. Mantelipalat kuorrutteessa toimivat silti hyvin.”

Hinta: 2,65 €

Kingis vadelma-laku
Uutusjäätelöt 2023 -testissä vähiten sai pisteitä tällä kertaa Kingis vadelma-laku-puikko.

Kingis vadelma-laku 2,5/5

Kingiksen vadelma-laku puikko herätti raadissa ihastusta, mutta myös esanssisia muistoja 90-luvulta. Lakukuorutte sai kehuja, mutta vadelmajäätelö sai noottia imelyydestä.

Testaajien kommentit:

”Miten herkullinen ulkonäkö: pinkki ja musta toimii. Ihanan vahva lakun maku. Ja mukavan vadelmainen, jopa hieman hattaramaisen makuinen, jäätelö. Jäätelöiden goottikuningatar.”

”Ihana vadelman ja voimakkaan salmiakin liitto! Sisällä musta sydän. Vadelmajäätelö itsessään voisi olla lasten makuun.”

”Salmiakkikuorrutteessa on mojovaa potkua, mikä peittää jäätelön maun tukevasti alleen. Puikko on juuri sopivan kokoinen makupala.”

”Salmiakkikuorrute tasapainottaa hyvin vadelmaista kirpeyttä. Puikon sisällä oleva salmiakkisydän on auttamatta liian makea, vaikka salmiakkifani olenkin.”

”En ole lakritsin ystävä jäätelössä, mutta tässä sitä ei ole liikaa. Vadelma on raikas, mutta söisin ennemmin ilman lakritsikuorta.”

”Salmiakkipinta on kotoisa ja hyvä, mutta jäätelö tuo mieleen 90-luvun esanssiset makuelämykset. Värit ovat kuitenkin kivat!”

Hinta: 1,49

Lue myös: Arvaatko Suomen myydyimmät jäätelötötteröt? Näitä makuja valitaan jäätelökioskilla eniten – moni ei missään tapauksessa tilaisi suosikkia

Jäätelökuningatar Sonjan herkut valmistuvat vain 3 raaka-aineesta – nappaa kokeiluun suositun Pätkis-jäätelön resepti

X