Niin allergikot, vegaanit kuin keliaakikotkin pystyvät herkuttelemaan pikkumunkeilla, joiden valmistamiseen käytetään kasvimaitoa ja gluteenitonta jauhoa. Ota talteen kaikille maistuvien pikkumunkkien resepti!
Erikoisruokavaliot eivät suinkaan estä nauttimasta herkullisista vappumunkeista.
Pikkumunkit, joihin ei tule maitoa, kananmunaa tai gluteenia, sopivat moneen erilaiseen ruokavalioon. Munkkitaikina saa hauskaa piristystä vadelmista.
Maidottomien, kananmunattomien ja gluteenittomien pikkumunkkien resepti
Ainekset
2 dl kaurakermaa tai kookoskermaa
1 banaani soseutettuna
100 g vadelmia
50 g margariinia sulatettuna
½ dl sokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
½ tl suolaa
7 dl gluteenitonta jauhoseosta tai muita ruokavalioon sopivia jauhoja
2 dl tattarijauhoja
+ munkkien paistamiseen rypsiöljyä tai auringonkukkaöljyä ja kuorruttamiseen sokeria
Valmistus
- Sekoita kaurakerma tai kookoskerma, soseutettu banaani, soseutetut vadelmat ja sulatettu margariini keskenään.
- Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina on liian löysää.
- Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palloja jauhotetuin käsin.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa.
- Lisää munkit ja kypsennä niitä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Nosta pikkumunkit talouspaperin päälle valumaan ja kierittele ne lämpiminä sokerissa.
Kommentit
Kiitos ohjeesta. Olisi mukava, jos tarkennettaisiin vaikka sentteinä munkkien koko (lihapullia kun on kaiken kokoisia) ja kerrottaisiin myös montako kappaletta taikinasta tulee. Nyt yritin laskea kuvasta, mutta hankalaksi meni.
Kommentit
Kiitos ohjeesta. Olisi mukava, jos tarkennettaisiin vaikka sentteinä munkkien koko (lihapullia kun on kaiken kokoisia) ja kerrottaisiin myös montako kappaletta taikinasta tulee. Nyt yritin laskea kuvasta, mutta hankalaksi meni.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous