Reseptit

Pikkumunkit (maidoton, munaton ja gluteeniton)

Pikkumunkit ovat hellyttävä jälkiruoka, joka on vielä maidoton, gluteeniton ja kananmunaton. Sopii siis hyvin myös kasvissyöjille!

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Pinkkumunkkien valmistusaika on 30–60 min.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kaurakermaa (Keiju) tai kookoskermaa
  • 1 banaani soseutettuna
  • 100 g vadelmia
  • 50 g maidotonta margariinia sulatettuna (Sininen keiju)
  • ½ dl sokeria
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 7 dl gluteenitonta jauhoseosta (esimerkiksi Semper Finmix) tai muita ruokavalioon sopivia jauhoja
  • 2 dl tattarijauhoja

paistamiseen:

  • rypsiöljyä

kuorrutus:

  • sokeria tai 3 dl tomusokeria + 3rkl nestettä (vettä, mehua tms.), elintarvikeväriä, strösseleitä

Valmistusohje

  1. Sekoita kaurakerma tai kookoskerma, soseutettu banaani, soseutetut vadelmat ja sulatettu margariini keskenään.
  2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina on liian löysää.
  3. Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palloja jauhotetuin käsin.
  4. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa.
  5. Lisää munkit ja kypsennä niitä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  6. Nosta pikkumunkit talouspaperin päälle valumaan ja kierittele ne lämpiminä sokerissa. Jos teet tomusokerikuorrutuksen, anna munkkien jäähtyä ennen kuorruttamista. Lisää strösselit ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu.
X