Ruokajutut

Vappu Pimiän resepti: herkullinen kesäsalaatti on kolmen raikkaan maun liitto

Kesäinen ja herkullinen Vappu Pimiän salaatti syntyy nopeasti. Feta-vesimelonisalaatti on raikas hellepäivän herkku.
Teksti: Miia Siistonen Kuvat: Mirva Kakko, iStock

Juontaja Vappu Pimiän salaatti on ihana kombo vesimelonia ja fetajuustoa, ja se sopii niin kaupunkilaiskesään kuin mökkipöytäänkin.

Vapun oma kesäloma alkoi juhannukselta, ja silloin Vapun nelihenkinen perhe siirtyi kaupunkiasunnosta kesämökille Saloon. Ruoka valmistetaan usein kesäkeittiössä ulkona, kuten tämäkin herkullinen kesäsalaatti, jonka Vappu pyöräyttää usein grilliherkkujen seuraksi.

Ota talteen Vappu Pimiän resepti mehevään salaattiin, joka syntyy kolmesta aineksesta muutamassa minuutissa.

Lue myös: Vappu Pimiä paljastaa perheensä hittiherkut: pizzapannaria ja kesäkurpitsakakkua

Vappu Pimiän salaatti on ihana kesäherkku

Vappu Pimiän salaatti: feta-melonisalaatti.

Vappu Pimiän resepti feta-melonisalaattiin on yksinkertainen, mutta takaa maistuvan lopputuloksen.

Ainekset:

½ vesimeloni

½–1 pkt hyvää fetajuustoa

kourallinen tuoretta minttua

sitruuna-oliiviöljy- tai viinietikka-öljykastiketta

Valmistusohje:

Pilko meloni haarukkaan sopiviksi kuutioiksi ja asettele laakealle tarjoiluvadille. Murenna pinnalle fetaa. Silppua minttu ja ripottele melonin ja fetamurujen päälle.

Tarjoa salaatti sellaisenaan tai lorauta päälle sitruuna-öljykastiketta tai viinietikka-öljykastiketta.

Lue myös: Vappu Pimiä paljastaa leivoinnaistensa mehevyyden salaisuuden ja kertoo herkkuleivän reseptin

X