
Vapun helpot cocktailpalat: rapukakut, fetanyytit ja oliivicrostinit
Cocktailpalojen valmistuksen ei tarvitse olla aikaa ja hermoja vievää näpertelyä. Vappuna juhlapöytään tai piknikille katetetaan fetanyyttien, oliivicrostinien ja rapukakkujen lisäksi pinaatti-tortillakolmioita, kurkku-vuohenjuustopaloja ja hoisinmarinoituja broileripyöryköitä.
Cocktailpalojen valmistuksen ei tarvitse olla aikaa ja hermoja vievää näpertelyä. Vappuna juhlapöytään tai piknikille katetetaan fetanyyttien, oliivicrostinien ja rapukakkujen lisäksi pinaatti-tortillakolmioita, kurkku-vuohenjuustopaloja ja hoisinmarinoituja broileripyöryköitä.
Vapun herkulliset pikkupurtavat hurmaavat monipuolisuudellaan ja helppoudellaan. Rapeat filonyytit, pinaatti-tortillakolmiot, kurkku-vuohenjuustopalat, limetti-chilimajoneesilla viimeistellyt rapukakut, rapeat tapenadecrostinit ja mausteiset hoisinbroileripyörykät muodostavat täydellisen cocktailpalakokonaisuuden.
Rapukakut ja limetti-chilimajoneesi
Annosmäärä: 20, Valmistusaika: 30–60 minuuttia, Vaikeusaste: helppo
Ainekset
Lime-chilimajoneesi
Valmistusohje
1. Sulata katkaravut huoneenlämmössä tai veden alla. Valuta hyvin.
2. Hienonna ravut. Sekoita joukkoon pankokorppujauhot, munat, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä hienonnettu ruohosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla.
3. Lusikoi massaa öljytylle pannulle ja muotoile pieniä kakkuja. Paista noin 2 minuuttia puoleltaan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
4. Valmista majoneesi: Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja hienonna. Hienonna yrtit. Sekoita keskenään kaikki majoneesiainekset. Anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia. Lusikoi kastiketta rapukakkujen päälle tai tarjoa molemmat erikseen.
Kasvis-fetajuustofilonyytit
Annosmäärä: 20, Valmistusaika: 30–60 minuuttia, Vaikeusaste: Helppo
Ainekset
Täyte
Valmistusohje
1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuullota viipaloidut herkkusienet ja hienonnetut sipulit pannulla öljyssä. Leikkaa paprika ja munakoiso kuutioiksi ja lisää ne pannulle. Hauduta 5 minuuttia. Mausta murustetulla fetajuustolla, suolalla ja pippurilla. Lisää lehtipersilja.
3. Filotaikinalevyt kuivuvat nopeasti, joten käsittele niitä yksi kerrallaan. Levitä sulanut filotaikinalevy työpöydälle ja voitele se öljyllä tai voisulalla. Laita toinen levy päälle, voitele öljyllä ja laita vielä kolmas levy päälle. Leikkaa levystä veitsellä tai pizzaleikkurilla noin 12 x 12 cm:n neliöitä. Lusikoi täytettä neliölle. Paina taikinaneliö tiiviiksi nyytiksi. Voitele öljyllä ja paista 200- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes nyytit saavat vähän väriä.
Pinaatti-perunatortillakolmiot
Annosmäärä: 30, Valmistusaika: 30–60 minuuttia, Vaikeusaste: Helppo
Ainekset
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa perunat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita öljytylla pannulla pari minuuttia. Lisää huuhdellut pinaatit ja kuullota noin minuutti. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki ja lisää maito. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lado perunat uunivuoan (noin 32×20 cm) pohjalle leivinpaperin päälle, lisää väleihin sipuli-pinaattisekoitusta. Kaada päälle munamaito.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä.
4. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Leikkaa kolmioiksi.
Kurkku-vuohenjuusto-cocktailpalat
Annosmäärä: 20, Valmistusaika: 30–60 minuuttia, Vaikeusaste: Keskitaso
Ainekset
Vuohenjuustotahna
Päälle
Koristeluun
Valmistusohje
1. Pese kurkku. Leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne tarjoiluvadille.
2. Ohenna vuohenjuusto kermalla notkeaksi. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Lusikoi kurkkujen päälle tai laita pursotinpussiin ja pursota.
3. Halkaise paprika, ota siemenet pois ja pese. Leikkaa neljään osaan. Grillaa paprikasiivut öljytyllä parila- tai paistinpannulla paahteisiksi. Anna jäähtyä.
4. Taittele vuohenjuuston päälle graavilohiruusuke ja grillattua paprikaa. Koristele tillillä ja ruohosipulilla.
Tomaatti-oliivicrostinit
Annosmäärä: 22, Valmistusaika: 30–60 minuuttia, Vaikeusaste: Helppo
Ainekset
Uunitomaatit
Oliivitapenade
Lisäksi
Valmistusohje
1. Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi tai jätä kokonaisiksi. Laita tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle öljyä, balsamicoa, vähän suolaa ja rouhittua pippuria. Laita tomaattien päälle kuoritut, ohuiksi lastuiksi viipaloidut valkosipulinkynnet ja timjamin oksista riivityt lehdet. Sekoita tomaatteja, jotta mausteet sekoittuvat. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Valmista tapende: Laita oliivit,anjovikset, kaprikset, valkosipulinkynnet ja basilikanlehdet kulhoon, hienonna sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy koko ajan sekoittaen. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. Kääntele tahnan joukkoon parmesaaniraaste.
3. Leikkaa patongista ohuita viipaleita. Lado viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele patongin viipaleet tahnalla. Paista leipiä uunin ylätasolla grillivastusten alla 225 asteessa noin 6–8 minuuttia niin, että leivät ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Laita uunitomaatteja crostinien päälle ja koristele tuoreella timjamilla.
Hoisinmarinoidut broileripyörykät
Annosmäärä: 25, Valmistusaika: 30–60 minuuttia, Vaikeusaste: Helppo
Ainekset
Hoisinkastike
Lisäksi
Valmistusohje
1. Tee ensin lihapullat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Anna korppujauhojen turvota vedessä noin 5 minuuttia. Lisää jauheliha, inkivääri ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Riko muna joukkoon, sekoita hyvin. Lisää lopuksi hienonnetut kevätsipulinvarret ja chili sekä suola. Pyöritä pieniä pullia kostutetuin käsin ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
2. Sekoita hoisinkastikkeen joukkoon etikka, soija, seesamiöljy, hienonnetut valkosipulit ja inkivääri. Kaada kastike kuumien pullien päälle. Laita pullat tikkuihin ja koristele seesaminsiemenillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous