Ruusukaali kolmella tavalla – valitse suosikkisi!
Pieniä yöpakkasia pelkäämätön ruusukaali on parhaimmillaan juuri ilmojen kylmetessä. Tämä trendikasvis maistuu vaikka paahdettuna tai salaatissa.
Pieniä yöpakkasia pelkäämätön ruusukaali on parhaimmillaan juuri ilmojen kylmetessä. Tämä trendikasvis maistuu vaikka paahdettuna tai salaatissa.
Ruusukaali eli brysselinkaali on nimensä mukaisesti kotoisin Belgiasta. Ruusukaali tunnetaan myös nimellä brysselinkaali. Se onkin hyvin suosittu kaali Länsi-Euroopassa. Loppusyksy on tämän kaalin parasta aikaa. Pieniä yöpakkasia pelkäämätön ruusukaali on herkullisimmillaan juuri ilmojen kylmetessä, sen maku pehmenee entisestään.
Ruusukaaleissa on on runsaasti C-vitamiinia, valkuaisaineita ja rautaa. Ruusukaalin aika on loppuvuodesta – se maistuu hyvin liharuokien, kuten lampaan, lisukkeena ja sopii mainiosti myös keventäjän ja kasvissyöjän joulupöytään.
Ruusukaalia löytää ruokakaupasta tuoreena vihannesosastolla sekä myös pakasteena, molemmissa usein muutaman sadan gramman pakkauksissa.
Kokeile jotakin herkullisista resepteistämme! Katso tästä kolme herkullista tapaa käyttää ruusukaalia.
Ruusukaali höystää salaatit
Vaikka ruusukaalia tarjoillaan usein liharuokien lisukkeena, ei sitä kannata unohtaa salaatteja tehdessä. Brysselinkaali tuo salaattiin maanläheistä makua ja ruokaisuutta.
Lämmin ruusukaalista ja kantereilleista tehty salaatti saa lisämakua kyssäkaalista ja ruokaisuutta bulgurista. Se viimeistellään granaattiomenan siemenillä.
-
Ruusukaalisalaatti
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Paahdettu ruusukaali-päärynäsalaatti
- 30-60 min
- 6
- Keskitaso
-
Lämmin ruusukaali-kantarellisalaatti
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
Ruusukaalia lisukkeissa
Höyrytettynä, paistettuna ja eri tavoin maustettuna ruusukaalista saa verrattomat lisukkeet.
Keitetyt ruusukaalit saavat makeansuolaisen silauksen, kun ne paistetaan pannulla voin ja hunajan kera. Hunajavoissa paistetut ruusukaalit sopivat loistavasti esimerkiksi tuhtien lihapullien tai riistaruokien seuraan.
Ruusukaalista saa vartissa uunissa herkkulastuja. Ruusukaalisipsit maistuvat koko perheelle ja toimivat lisukkeena tai vaikkapa kotoisan leffaillan naposteltavina avokadodipin kanssa.
-
Ruusukaalisipsit ja avokadodippi
- alle 30 min
- 2
- Keskitaso
-
Yrttivoissa haudutetut ruusukaalit
- 30-60 min
- 8
- Helppo
-
Hunajavoissa paistetut ruusukaalit
- 30-60 min
- Helppo
Ruusukaalista paistoksia ja piirakoita
Ruusukaalia kannattaa käyttää paistoksissa ja piirakoissa. Kokeile rohkeasti erilaisia makuyhdistelmiä ja ylläty tämän kaalin monipuolisuudesta.
Pekonin ja ruusukaalin liitto on jo klassikko, eikä syyttä. Maista omenalla raikastettua pekoni-ruusukaalipaistosta, ja ihastut tähän kauniiseen tarjottavaan.
Ruusukaalipiiras eli galette ruusukaalista on takuuvarma hitti joulupöydässä tai joulunajan illanvietoissa. Savujuusto tuo piirakkaan makua ja meininkiä.
-
Kaura-ruusukaalipiirakka
- 30-60 min
- 8
- Keskitaso
-
Ruusukaalipaistos ja piparjuurikastike
- alle 30 min
- 4
- Helppo
-
Pekoni-ruusukaalipaistos
- 30-60 min
- 6
- Helppo
-
Ruusukaali-juustogalette
- yli 60 min
- 6
- Keskitaso
-
Ruusukaali-flatbread
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
Terveellinen ruusukaali
Ruusukaalia kannattaa suosia ruokavaliossa muutenkin kuin maun takia. Se sisältää paljon kuituja ja hivenaineita sekä monipuolisesti vitamiineja, kuten A-, B9- ja K-vitamiinia. Brysselinkaali on myös hyvä raudan lähde.
Vähähiilihydraattinen ruusukaali sisältää muiden kaalien tavoin elimistöä suojaavia ja terveyttä edistäviä flavonoideja.
-
Ruusukaalikeitto
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
-
Marokkolainen ruusukaali-voipapupata
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
-
Hirven paahtopaistia, punajuuri-sinihomejuustopyree ja ruusukaalia
- yli 60 min
- 4
- Keskitaso
Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty reseptilinkkejä 1.11.2022
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy herkullinen kolmen kaalin pelti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous