Viikon ruokalista: Parsarisotto ja muut pääsiäisviikon herkut
Pääsiäisviikolla nautiskellaan keväisiä herkkuja ja tutustutaan myös misoon.
Pääsiäisviikolla nautiskellaan keväisiä herkkuja ja tutustutaan myös misoon.
Japanilainen maustetahna antaa makua niin lohelle kuin ramen-keitollekin. Pitkäperjantaina hurmaannutaan herkullisesta parsarisotosta ja pääsiäispäivänä karitsan kaveriksi pyöräytetään vuohenjuustolla mehevöitettyjä herneitä. Nappaa tästä pääsiäisviikon herkuimmat reseptit!
Maanantai
Papucurry
Helppo
30-60 min
Papucurry aloittaa viikon lempeästi niin makunsa kuin vaivattomuutensakin puolesta. Currykastike tehdään valmiskastikkeesta, joka höystetään astetta herkummaksi inkiväärillä ja valkosipulilla. Kookoskerma pyöristää mukavasti makuja ja tekee ruoasta täyteläisen. Keitä kylkeen basmatiriisiä ja viimeistele annos nokareella paksua jogurttia.
Tiistai
Misolohta ja papuja
Helppo
30-60 min
Misosta syntyy muutakin kuin soppaa, kuten esimerkiksi mahtava marinadi lohelle. Tässä reseptissä lisämakua tuovat chili, inkivääri ja tilkka seesamiöljyä. Kala kypsyy pannulla parissa minuutissa, joten se karkottaa nälän varsin vikkelästi myös arki-iltana. Eikä lisukkeidenkaan kanssa tarvitse turhia tuskailla. Kippaa kuumalle pannulle pussillinen pakastepapuja ja sekoita ne sitten suikaloidun retikan ja tuorekurkun joukkoon.
Keskiviikko
Thai-nuudeleita ja possupihvejä
Helppo
alle 30 min
Kastikkeessa on tämän ruokaisan salaatin salaisuus. Se sekoitetaan limetin mehusta ja öljystä, joiden joukkoon silputaan tuoreita yrttejä, chiliä ja inkivääriä. Rapea ja ruokaisa salaatti puolestaan kootaan nuudeleista, ohueksi suikaloiduista porkkanoista sekä possunpihveistä. Pähkinät tuovat rouskuvan lisän.
Torstai
Ramen-keitto
Keskitaso
30-60 min
Supersuosittu japanilainen nuudelikeitto, ramen syntyy näppärästi myös kotikeittiössä. Keiton pohjan muodostaa maukas liemi misosta ja kanaliemestä. Mukana on myös tilkka soijaa ja sherryä sekä inkivääriä. Hauduttele niitä hetki ja lisää muut ainekset vasta lopuksi. Tämä keitto on koottu nuudeleista, kanasta, sienistä sekä pinaatista, iduista ja kevätsipulista, mutta höysteitä voi vaihdella omien mieltymysten mukaan. Kanan voi vaihtaa tofuun ja pinnalle voi ripotella esimerkiksi yrttejä tai seesaminsiemeniä. Myös keitetty kananmuna kuuluu joukkoon.
Perjantai
Parsarisotto
Helppo
30-60 min
Pitkäperjantain aterialla maistuu jo kevät, kun pöytään nostetaan kevään odotetuinta herkua, parsaa. Hurmaava parsarisotto kuuluu parsaherkkujen aatelistoon ja onnistuu kotikokiltakin ilman suurempia taikatemppuja. Käytä liemeen hyvää valkoviiniä ja raasta joukkoon runsaasti parmesaanijuustoa. Esikeitetyt parsat lisätään risottoon vasta lopuksi, jotta ne säilyvät napakoina.
Lauantai
Rapupasta – Jokiravunpyrstöjä ja tagliatellea
Keskitaso
30-60 min
Tämän rapupastan sielu on huolella tehty liemi, jossa maistuu tilli, konjakki ja kerma. Fenkoli ja jokiravunpyrstöt nostavat pastan gourmet-tasolle. Parempaa saa hakea.
Sunnuntai
Karitsan ulkofilee ja vuohenjuustoherneet
Keskitaso
yli 2 h
Tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla maustettu karitsan ulkofilee ihastuttaa pääsiäisaterialla. Kun panostat laadukkaaseen lihaan ja varot paistamasta sitä ylikypsäksi, lopputulos on takuulla menestys. Hyvät lisukkeet kuuluvat tietysti asiaan. Paista pannulla herneitä, murustele joukkoon vuohenjuustoa ja viimeistele tuoreella mintulla sekä rucolalla.
Sitruunainen mousse
Keskitaso
30-60 min
Pääsiäisaterian päättää sitruunainen mousse. Raikas jälkkäri maistuu makoisalta, vaikka vatsa olisikin jo pullollaan lammasta. Herkku syntyy hetkessä, mutta varaa tovi moussen hyytymiseen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous