sieni-piparjuuripiirakka
Sienipiirakka on syksyn klassikko. Näiden sienipiirakoiden joukosta jokainen löytää suosikkinsa.
Ruoka

Sienipiirakan ihanat maut: klassikkopiirakka saa lisäsäväyksen chorizosta tai piparjuuresta

Mehevä sienipiirakka sopii iltapalaksi, lounaaksi tai vierastarjottavaksi. Poimi parhaat sienipiirasreseptit tästä.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Poiminnan tai oston  jälkeen sienet kannattaa puhdistaa ja pilkkoa mahdollisimman pian. Puhdista kantarellit, tatit tai suppilovahverot roskista ja multaisista tyvistä, paloittele ne tarvittaessa ja kuumenna pannulla keskilämmöllä. Sienistä irtoavan nesteen haihduttua, ne voidaan maustaa ja käyttää piirakan täytteissä. Osa sienistä, esimerkiksi rouskut täytyy ryöpätä ennen ruoaksi valmistamista.

Pakastettujen ja kuivattujen sienien käyttäminen

Jos haluat tehdä piirakan pakastetuista sienistä, sulata ne ensin kuumassa pinnoitetussa kattilassa. Kuivattuja sieniä turvotetaan ensin vedessä noin puolen tunnin ajan.  Sen jälkeen sienet kuumennetaan pannulla, jotta ylimääräinen neste haihtuu niistä.

Yhdistele eri sieniä

Sienipiirakkaan voi yhdistellä useita sieniä: kantarelleja ja suppilovahveroita. Jo muutama maukas herkkutatti riittää korostamaan sienisekoituksen makua. Ole huolellinen ja käytä vain niitä sieniä, jotka todella tunnet.

Maukas klassikko uudella twistillä

Sienipiirakan täytteenä on ryöpättyjä, kuutioituja rouskuja, chorizoa tai muuta mausteista makkaraa, ruokakermaa ja maustamatonta tuorejuustoa. Emmentalraaste viimeistelee maut. Tarjoa muheva piirakka raikkaan salaatin kanssa.

Resepti: sienipiiras

Trendikäs piparjuuri maustaa piirakan

Ruokatoimittaja Taina Salovaaran sienipiirakkaan antaa ryhtiä rosmariini, timjami ja piparjuuri. Klassinen kerma-munaseos ja emmental tekevät piirakasta tasapainoisen, aavistuksen synnillisen lohturuoan.

Resepti: sieni-piparjuuripiirakka

Sieni meni calzoneen

Perjantaipizzaan tuo vaihtelua calzone. Sienicalzonet saavat täytteekseen pinaattia, metsäsieniä ja voimakasaromista juustoa. Mehevämpää herkkua saa hakea.

Resepti: sieni-pinaatticalzonet

Ruokatieto: Lisää tietoa metsäsienistä ja sienten ryöppäyksestä

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

X