Sienipiirakan ihanat maut: klassikkopiirakka saa lisäsäväyksen chorizosta tai piparjuuresta
Mehevä sienipiirakka sopii iltapalaksi, lounaaksi tai vierastarjottavaksi. Poimi parhaat sienipiirasreseptit tästä.
Mehevä sienipiirakka sopii iltapalaksi, lounaaksi tai vierastarjottavaksi. Poimi parhaat sienipiirasreseptit tästä.
Mehevä sienipiirakka sopii iltapalaksi, lounaaksi tai vierastarjottavaksi. Poimi parhaat sienipiirasreseptit tästä.
Poiminnan tai oston jälkeen sienet kannattaa puhdistaa ja pilkkoa mahdollisimman pian. Puhdista kantarellit, tatit tai suppilovahverot roskista ja multaisista tyvistä, paloittele ne tarvittaessa ja kuumenna pannulla keskilämmöllä. Sienistä irtoavan nesteen haihduttua, ne voidaan maustaa ja käyttää piirakan täytteissä. Osa sienistä, esimerkiksi rouskut täytyy ryöpätä ennen ruoaksi valmistamista.
Jos haluat tehdä piirakan pakastetuista sienistä, sulata ne ensin kuumassa pinnoitetussa kattilassa. Kuivattuja sieniä turvotetaan ensin vedessä noin puolen tunnin ajan. Sen jälkeen sienet kuumennetaan pannulla, jotta ylimääräinen neste haihtuu niistä.
Sienipiirakkaan voi yhdistellä useita sieniä: kantarelleja ja suppilovahveroita. Jo muutama maukas herkkutatti riittää korostamaan sienisekoituksen makua. Ole huolellinen ja käytä vain niitä sieniä, jotka todella tunnet.
Sienipiirakan täytteenä on ryöpättyjä, kuutioituja rouskuja, chorizoa tai muuta mausteista makkaraa, ruokakermaa ja maustamatonta tuorejuustoa. Emmentalraaste viimeistelee maut. Tarjoa muheva piirakka raikkaan salaatin kanssa.
Resepti: sienipiiras
Ruokatoimittaja Taina Salovaaran sienipiirakkaan antaa ryhtiä rosmariini, timjami ja piparjuuri. Klassinen kerma-munaseos ja emmental tekevät piirakasta tasapainoisen, aavistuksen synnillisen lohturuoan.
Resepti: sieni-piparjuuripiirakka
Perjantaipizzaan tuo vaihtelua calzone. Sienicalzonet saavat täytteekseen pinaattia, metsäsieniä ja voimakasaromista juustoa. Mehevämpää herkkua saa hakea.
Resepti: sieni-pinaatticalzonet
Ruokatieto: Lisää tietoa metsäsienistä ja sienten ryöppäyksestä
Tallenna
Tallenna
Tallenna
Tallenna
Digipalvelut (09) 156 6227
Avoinna ma–pe 8–19
Painettu lehti. (09) 156 665
Avoinna ma–pe 8–19
Sähköposti (digi)digi@otavamedia.fi
Sähköpostiasiakaspalvelu@otavamedia.fi
Otavamedian vaihde(09) 156 61
Uudenmaankatu 10
00015 OTAVAMEDIA
Tietoa evästeiden käytöstäKäyttäytymiseen perustuva mainontaTietoa verkkopalvelun käytöstäEvästeasetukset
Vastaava päätoimittaja:
Saija Hakoniemi
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@otava.fi
Toimitus
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous