Sopiva salaatti joka makuun ja tilanteeseen: ruokaisa, raikas, yllättävä, kuuma, eksoottinen ja makea
Tee salaatista koko aterian kohokohta. Inspiroidu ja uudista salaattipalettisi syyssesonkiin, poimi ideat mainioista resepteistämme.
Tee salaatista koko aterian kohokohta. Inspiroidu ja uudista salaattipalettisi syyssesonkiin, poimi ideat mainioista resepteistämme.
Syksyinen salaatti saa makunsa kauden herkuista, paahdetuista juureksista, omenoista, sienistä ja täyteläisyyttä juustosta tai pähkinöistä. Kanasalaatti maustuu kotimaisilla omenilla ja halloumi kohtaa hedelmät. Eksoottinen salaatti lämmittää tulisuudellaan.
Salaatti on paitsi kelpo lisuke myös loistava vierastarjottava, eväs, iltapala tai lounas. Ja mikä parasta, salaatissa voi käyttää hyväksi edellisen illan tähteeksi jääneitä aineksia: kypsiä broilerinpaloja, juustonkannikoita, kuivahtanutta leipää ja hieman nuukahtaneita juureksia.
Salaatin voi tarjota modernisti annoskulhoissa, lautasella tai isosta astiasta. Se on helppo pakata rasiaan ja napata mukaan työlounaaksi.
Hyvässä salaatissa on jotain pehmeää, rapsakkaa, kypsää, raakaa, täyteläistä ja raikasta. Erilaiset pähkinät ja siemenet tuovat salaattiin mainion lisän. Salaattiin sopiva kastike täydentää ja sitoo maut yhteen.
Vuohenjuustoa, sieniä, pähkinöitä ja marinoitua fenkolia
Saksanpähkinöiden, lämpimän, hieman sulaneen vuohenjuuston ja sienten liitto on tässä salaatissa täydellinen. Rapsakkaa suutuntumaa tarjoaa oliiviöljyllä, valkoviinietikalla marinoitu sekä suolalla ja sokerilla maustettu, ohuiksi suikaleiksi leikattu fenkoli.
Resepti: sieni-vuohenjuustosalaatti
Broilerisalaatissa rouskuvat hunajaiset omenat
Tästä Teresa Välimäen broilerisalaatista on peruskanasalaatti kaukana. Harissa antaa broilerinpaloille tunisialaista tulisuutta ja hunaja pyöristää hapokkaat, chilin sävyttämät kotimaiset omenat.
Pinaatti-salaattisekoitus levitetään tarjoiluastiaan ja päälle kasataan broileria ja omenoita. Sinihomejuustomurut ja paahdetut pekaanipähkinät tekevät salaatista täydellisen syysillan herkun.
Resepti: omenainen broilerisalaatti
Lämmin vuohenjuusto-punajuurisalaatti
Punajuuri on satokauden moniottelija. Syksyn punajuuret ovat parhaimmillaan uunissa paahdettuina ja niiden makuparina toimii vuohenjuusto. Tässä ruokatoimittaja Suvi Rüsterin salaatissa punajuuri maustetaan pikantisti katajanmarjoilla, tarjoillaan salaattipediltä ilmakuivatun kinkun ja vuohenjuustoleipien kanssa.
Resepti: lämmin vuohenjuusto-punajuurisalaatti
Juusto ja hedelmät kohtaavat
Halloumi on kelpo juusto muulloinkin kuin grillausaikaan. Tässä reseptissä halloumi viipaloidaan ja paistetaan herkullisen ruskeaksi pannulla. Lämpimät juustoviipaleet kasataan salaattipedin päälle mangon palojen ja melonilohkojen kanssa.
Kastikkeena tarjoiltavan peston voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta kannattaa kaataa sitä salaattiin vasta juuri ennen ruokailua.
Resepti: hedelmäinen halloumi-salaatti ja yrttipesto
Lehtikaalia, fetaa ja avokadokastiketta
Feta tuo pehmeyttä lehti-punakaalisalaattiin. Avokadosta, pähkinöistä ja sitruunamehusta syntyy mainio kastike tälle herkkusalaatille.
Resepti: kaali-fetasalaatti
Eksoottista lämpöä
Pehmeän makuinen papaija ja rouskuva porkkana saavat ryhtiä korianterista, mintusta chilistä ja kalakastikkeesta. Limettimehu tuo salaattiin raikkautta. Tästä tulisesta papaijasalaatista saat lämmittävän alkusalaatin tai aasialaisen liharuoan lisukkeen.
Resepti: tulinen papaijasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous