Ruoka

Stressittömät pikkujoulut: helpot glögit ja muut nopeat tarjottavat

Pikkujoulujen parhaat tarjottavat valmistuvat vikkelästi ja helposti. Suolaiset suupalat maistuvat mausteisen glögin kanssa. Jälkiruoaksi riittävät pienet makeat palat.
27.11.2017 Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Loppuvuoden pimeät, kylmät illat ovat kuin luotuja glögijuhliin ja ystävien tapaamiseen. Sytytä kynttilät, valmista kannullinen mausteista, lämmintä juomaa ja tarjoa pieniä naposteltavia. Nyt ei stressata tarjoiluista!

Mausteista punaviinitotia

Punaviinistä ja jouluisista mausteista syntyy hetkessä lämmittävä juoma. Hauduta vettä ja sokeria, kanelitankoa, neilikkaa ja vaikkapa tähtianista kannen alla hiljalleen niin, että mausteet imeytyvät liemeen.

Tämän voit tehdä jo hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa, niin liemi ehtii maustua itsekseen.

Kun vieraat ovat tulleet, kaada viini kattilaan mausteliemen joukkoon, lisää appelsiinin sekä sitruunan mehua ja kuumenna juoma. Jos haluat oikaista, voit lämmittää viinin, veden, sokerin ja mausteet samalla kertaa.

Resepti: maustettu punaviinitoti 

Hienostunutta portviiniglögiä

Loraus portviiniä tekee perinteisestä punaviiniglögistä mehevän ja maukkaan. Tarvittaessa glögiä voi laimentaa glögimehulla

Resepti: maustettu portviiniglögi 

Naposteltavaa pähkinöistä ja manteleista

Pähkinöistä ja manteleista saat nopeasti pientä naposteltavaa kuuman juoman seuraksi. Jos haluat pähkinöihin uutta vivahdetta, paahda pähkinöitä pannulla rypsiöljy-siirappiseoksessa ja mausta ne vaikkapa piparkakkumausteella, rosmariinilla ja sormisuolalla.

Lisää kuorellisten manteleiden sekaan siemensekoitusta, vaahterasiirappia, öljyä ja suolaa sekä pippuria. Paahda manteleita uunissa noin kymmenen minuuttia ja maukas mantelisnacks on valmis tarjottavaksi.

Reseptit:
maustetut joulupähkinät
mantelisnacks 

Sievät jokirapuleivät

Purkillisesta jokiravunpyrstöjä, punasipulista majoneesista ja ranskankermasta syntyy maukas leivänpäällystahna. Jokirapuleivät ovat mainioita suolapaloja lämpimän punaviiniglögin tai kuohuviinilasillisen kanssa.

jokirapuleivät

Resepti: jokirapuleivät 

Helpot ja nopeat kanapeet

Valmiista voitaikinasta leivot hetkessä aurinkokuivatulla tomaattitahnalla ja parmesaanilla maustetut kanapeet.

Sulanut taikina kaulitaan, päälle levitetään tomaattitahnaa ja ripotellaan juustoraastetta. Levy kääritään rullalle ja leikataan viipaleiksi. Kanapeet paistuvat uunissa tarjoiluvalmiiksi kymmenessä minuutissa.

tomaattikanapeet

Resepti: tomaattikanapeet

Gluteeniton ja vegaaninen kasvispiirakka maistuu kaikille

Kirsikkatomaattien, oliivien ja säilykepaprikoiden ryhdittämä, itse tehdyllä pestolla maustettu piirakka sopii sekä gluteenitonta että vegaanista ruokavaliota noudattaville.

Leikkaa värikäs piirakka pieniksi, somiksi annospaloiksi.

pesto-kasvispiirakka

Resepti: kasvis-pestopiirakka 

Pekoni-sipulipiiraat valmiista voitaikinasta

Makeaksi paistunut sipuli ja suolainen, rapea pekoni kohtaavat näissä brunssillekin sopivissa voitaikinapohjaisissa piiraissa. Pakastevoitaikinalevyistä leivottuina piiraat syntyvät todella vaivattomasti. Paistamiseen kuluu aikaa vartin verran.

Pekoni_sipulipiiraat

Resepti: pekoni-sipulipiiraat 

Avokado-viikunasalaattia

Raikas salaatti täydentää suupalatarjoilun. Tuoreet viikunat tekevät salaatista erityisen juhlavan. Tämä viikunasalaatti kootaan erivärisistä salaateista, avokadosta ja pekaanipähkinöistä. Salaatin maustaa sitruuna-oliiviöljykastike.

Viikunasalaatti

Resepti: viikunasalaatti 

Makeaksi lopuksi pala piirakkaa

Mehevä kaneli-karpalopiirakka valmistuu helposti alle tunnissa. Tarjoile piirakka lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Resepti: kaneli-karplopiirakka

Alkoholittomat glögit makutestissä 
Piparkakut makutestissä
Kotiliesi.fi: Paista ruokaisa piirakka – 5 herkullista ohjetta arkeen ja juhlaan!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi