Mainos Ruoka

Täydellinen veriappelsiinirisotto – katso Natalia Salmelan vinkit!

Veriappelsiinirisotto on kauden trendiherkku. Se valmistuu helposti reilussa vartissa, kun käytät siihen Knorr Liemikuutioita ja muistat muutaman niksin.
29.1.2019 Teksti: Kaupallinen yhteistyö: Knorr

Liemikuutioiden avulla saa helposti makua ruokaan ja niistä syntyy mainio liemi risottoa varten.  Laita kattilaan vettä, kiehauta se ja sekoita joukkoon liemikuutio. Näin yksinkertaista on risottoon tarvittavan liemen valmistus.  Yksi liemikuutio riittää maustamaan puoli litraa vettä.

Vinkit täydelliseen risottoon

Risoton tekijän kannattaa panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin. Onnistuneen risoton juju piilee maukkaassa liemessä, sen imeytyksessä riisiin ja sekoittamisessa. Lientä lisätään risottoon vähitellen sekoittaen, joten muista pitää risottoa varten liemi kuumana matalalla lämmöllä. Kuuma liemi kypsentää riisin tasaisesti.

Valitse risottoa varten tarkoitettu runsaasti tärkkelystä sisältävä, pyöreäjyväinen riisi, kuten arborio tai carnaroli. Myös riisin sisältämä tärkkelys auttaa saamaan risotosta kermaisen ja pehmeän.

Risoton valmistus vie vajaat 20 minuuttia. Risoton kuuluu olla aavistuksen al dente, eli riisissä saa olla hieman purutuntumaa. Täydellisen risoton koostumus on aavistuksen puuromainen, kermaisen täyteläinen ja melko löysä. Maistele risottoa kypsennyksen loppuvaiheessa.

  1. Käytä maukasta lientä ja laadukkaita raaka-aineita
  2. Imeytä liemi riisiin lisäämällä sitä vähitellen koko ajan sekoittaen
  3. Viimeistele risotto voilla ja parmesaanijuustolla

Natalian veriappelsiinirisotto on kauden herkku

Natalia Salmela

Tunnetun White Trash Disease –blogin pitäjä ja ruokakirjailija Natalia Salmela tekee Knorr Kanaliemikuutiosta täydellisen veriappelsiinirisoton.

”Kanaliemi on risotossa varma valinta”

”Knorr Liemikuutioita pitää aina olla kuivakaapissa, niillä syntyy käden käänteessä maukas keitto tai kastikepohja. Kanaliemi on risotossa varma valinta, johon sopii mikä tahansa kauden raaka-aine.”

”Voit tehdä risoton myös tavallisesta appelsiinista”, vinkkaa Natalia.

VeriappelsiinirisottoVeriappelsiinirisotto

kaksi annosta

2 kpl Knorr Kanaliemikuutiota
1 l vettä
oliiviöljyä
salottisipuli
4 dl risottoriisiä
1 veriappelsiini
1 dl parmesaania raastettuna
2 rkl voita
mustapippuria

Ota kaksi kattilaa ja nuolija risoton sekoittamista varten. Valmista toiseen kattilaan liemi sekoittamalla liemikuutiot kiehuvaan veteen. Laske levyn lämpötilaa ja anna liemen poreilla miedosti.

Pilko sipuli hienoksi. Kuumenna kattilassa öljy, lisää sipuli ja riisi, kuullota hetken koko ajan sekoittaen. Lisää puolet liemestä ja anna porista keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Hämmennä välillä.

Raasta risoton sekaan veriappelsiinin kuori ja purista mehu. Lisää lientä tämän jälkeen pikkuhiljaa 5-7 minuutin ajan, hämmennä usein. Tarkkaile risoton koostumusta. Kun riisi on al dente, sammuta levy. Lisää risoton joukkoon parmesaaniraaste ja voi, sekoita. Jos risotto tuntuu liian paksulta, niin lisää joukkoon lientä.

Annostele risotto lautasille ja rouhaise päälle mustapippuria myllystä.

 

Helposti makua ruokaan

Knorr KanaliemikuutiotKnorr Liemikuutiot takaavat herkullisen maun kaikkiin ruokiisi. Käyttö on helppoa. Lisää liemikuutio kastikkeeseen, keittoon tai pataruokaan – onnistut aina!

Lisää Knorr Liemikuutio pastan, riisin tai perunoiden keitinveteen, niin ruokasi maistuu vielä paremmalta – eikä lisäsuolaa tarvita!

Katso kaikki Knorr reseptit.

 

 

Kommentit

Knorr liemikuutioissa on älyttömästä suolaa ja aromivahventeita. Niitä ei kukaan itseään kunniottava kokki käytä!

Kommentit

mikä näissä liemikuutioissa on kun laitat ruokiin niin tulee syötyä hirveä määrä kun ei voi lopettaa
onko tarkoituksella laitettu sellainen lisä aine joka herättää himon .
kun esm.teen lohikeiton ilman kaupan liemikuutioita ei syötätä ollen kaan vaan pysyy yhdessä lautasannoksessa.

Useimmat liemikuutiot sisältävät maltodekstriiniä eli aromivahvenninta. Maltodekstriini on hiilihydraatti, joka sisältää 4 kaloria grammaa kohti, mutta se ei sisällä vitamiineja, eikä kivennäisaineita. Maltodekstriinillä on korkea glykeeminen indeksi, sen arvot vaihtelevat 85-136 välillä. Diabeetikkojen pitäisi olla varovainen syödessään korkean glykeemisen indeksin omaavia ruokia, koska ne voivat aiheuttaa verensokerin äkkinäisiä nousuja.
Onko maltodekstriini turvallista? Pitkälle jalostettujen, vähäkuituisten elintarvikkeiden, joihin on lisätty maltodekstriiniä on todettu aiheuttavan painonnousua, korkeaa kolesterolia ja lisääntynyttä riskiä sairastua 2 tyypin diabetekseen.
On myös näyttöä siitä, että maltodekstriini muuttaa suolistobakteerikantaa. Tämä on tärkeää huomata, koska tutkimukset ovat osoittaneet, että suolistobakteereilla on tärkeä rooli terveytemme kannalta. Eräissä tutkimuksessa on todettu, että maltodekstriini saattaa omalta osaltaan vähentää hyvien bakteerien määrää suolistossamme. Tämä voi johtaa heikentyneeseen immuunijärjestelmään ja lisätä riskiä sairastua 2 tyypin diabetekseen.
Maltodekstriini saattaa joillakin henkilöillä lisätä E. Coli-bakteerien kasvua suolistossa, tällä saattaa olla tärkeä rooli Crohnin taudin puhkeamisessa. Rajoita maltodekstriinin päivittäistä saantia, jos haluat välttyä ruoansulatuskanavan ongelmilta, etkä halua sairastua Chronin tautiin.

Miksi reseptiä ei saa tulostettua? Ja copypeistaamalla menee todella pieneen kokoon ja päällekkäin. Ihanko oikeasti jengi pitää konetta hellan vieressä ja kuikkii reseptiä siitä…..

Knorr liemikuutioissa on älyttömästä suolaa ja aromivahventeita. Niitä ei kukaan itseään kunniottava kokki käytä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *