Ruoka

Uudenvuoden juhlien kätevä peltipiirakka taipuu moneen makuun!

Leivo pellillinen tai kaksi maistuvaa piirakkaa ja kutsu ystävät koolle juhlimaan vuoden vaihtumista. Nappaa helppo yllätyspiirakan resepti, jolla onnistut.
29.12.2017 Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Tuntuuko ajatus yhdestä piirakasta tylsältä tai liian vaatimattomalta tarjottavalta? Ihan turhaan. Peltipiirakan voi leikata annospaloiksi ja palat voi höystää monin eri tavoin. Näin saat yhdestä piirakasta tuunattua monta erilaista tarjottavaa.

Käytä piirakan päällysteeksi esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua tai salamia rucolan kanssa, marinoituja oliiveja, tomaattia ja basilikaa, home- tai vuohenjuustoa viikunoiden kanssa. Päällysteitä varioiden saat samasta piirakasta myös kasvisvaihtoehdon.

Tee ensin pohjaksi pellillinen juustopiirakkaa. Se saa täytteekseen timjamilla ja paprikalla sekä vahva-aromisilla juustoilla, kuten västerbotten- tai appenzeller-juustolla, maustetun muna-kermatäytteen. Kun piirakka on hieman jäähtynyt, paloittele se annospaloiksi, höystä makusi mukaan ja tarjoile.

Pellillinen juustopiirakkaa

Resepti: pellillinen juustopiirakkaa

Tarjoa suolaisen piirakan kanssa rucola-viinirypälesalaattia tai marinoidulla punasipulilla ja porkkanalla höystettyä  rapeaa salaattia. Juomaksi sopii mainiosti kuohuviini.

Jos vieraiden joukossa on vegaanista ruokavaliota noudattavia, leivo peltipiirakan lisäksi helppo ja maukas kasvis-pestopiirakka. Supermaukkaan tomaateilla, oliiveilla ja paprikalla täytetyn piirakan pohjalla on itsetehtyä vegaanista pestoa. Jos aika on kortilla, voit korvata sen helposti valmispestolla.

pesto-kasvispiirakka

Resepti: kasvis-pestopiirakka

Katso lisää maistuvien piirakoiden reseptejä:

Karamellisipuli-vuohenjuustopiiras
Espanjalainen piirakka
Gluteeniton lehtikaali-juustopiirakka
Tomaatti-tuorejuustopiirakka
Kotiliesi.fi: pizzapiiraat kahdella täytteellä

 

Suosittelemme