Ruoka

Viikon ruokalista: Limemarinoitu siika ja parsa-perunapaistos sekä muut viikon suosikit

23.4.2018 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavameda

Tällä viikolla herkutellaan sesongin ensimmäisillä varhaiskaaleilla ja -perunoilla, valmistetaan hauskat ranskalaiset kesäkurpitsasta ja syödään tietysti parsaa. Poimi varhaiskaalipadan, kesäkurpitsaranskalaisten ja parsa-perunapaistoksen sekä muiden keväisten ruokien ohjeet viikon ruokalistalta.

mustapapusalsatortilla

Maanantai

Mustapapusalsatortillat

Helppo

Alle 30 min

Kiireisen maanantai-illan pelastaa ruoka, jonka voi nopeasti kääräistä tortillaletun väliin. Mustista tölkkipavuista, avokadosta, ananaksesta ja tomaatista syntyy raikas ja terveellinen salsa. Lisää mustapaputortillojen mausteeksi tuoretta korianteria sekä valkosipulia ja kastikkeeksi nokare ranskankermaa. Valmista tuli!

Ohje: Mustapapusalsatortillat

aasialaiset lohipyörykät

Tiistai

Aasialaiset lohipyörykät

Helppo

30-60 min

Jotkin asiat vain ovat täydellisiä. Niin kuin nämä aasialaisittain kalakastikkeella, korianterilla ja limetillä maustetut lohipyörykät. Jos kaapistasi ei vielä löydy japanilaisia panko-korppujauhoja, kannattaa niitä viimeistää nyt napata kaupasta paketti kainaloon. Panko-jauhoilla lohdit täydellisen rapean pinnan sekä näihin lohipyöryköihin että ensi perjantain huippuhyvään pikaruokaan. Aasialaisten lohipyöryköiden kaverina maistuu jasmiiniriisi sekä värikäs kasvissalaatti.

Ohje: Aasialaiset lohipyörykät

Nuudeli_kasviskeitto

Keskiviikko

Thaimaalainen nuudeli-kasviskeitto

Keskitaso

30-60 min

Thaimaalainen nuudelikeitto maustetaan currytahnalla, sitruunaruoholla, inkiväärillä ja kaffirlimetinlehdillä, ja sattumina on paprikaa ja parsakaalia. Saat sopasta ruokaisamman, kun lisäät joukkoon broileria tai rapeaksi paistettua tofua.

Ohje: Thaimaalainen nuudeli-kasviskeitto

varhaiskaali-broileripata

Torstai

Varhaiskaali-broileripata

Helppo

30-60 min

Sesongin ensimmäiset varhaiskaalit ovat ilmestyneet kauppojen hyllyille. Niistä syntyy maukas kaalipata, johon upotetaan myös broilerinjauhelihaa ja riisiä. Mikä parasta, uuden sadon kaali kypsyy nopeasti, joten ruoan hauduttamiseen ei tarvitse varata aikaa tunti tolkulla.

Ohje: Varhaiskaali-broileripata

kesäkurpitsaranskikset ja papulisuke

Perjantai

Kesäkurpitsaranskikset ja papulisuke

Keskitaso

Alle 30 min

Tässäpä kerrassaan vastustamaton perjantairuoka! Parmesaanijuustolla ja pankokorppujauhoilla paneroidut kesäkurpitsatikut maistuvat täydellisiltä maapähkinävoilla täytelöitetyn papukastikkeen kera. Rapeat kesäkurpitsaranskalaiset valmistuvat puolessa tunnissa!

Ohje: Kesäkurpitsaranskikset ja papulisuke

Limemarinoidut siikafileet, parsa-perunapaistos

Lauantai

Limemarinoidut siikafileet ja parsa-perunapaistos

Keskitaso

30-60 min

Parsa on parasta ja sen sesongista kannattaakin ottaa kaikki ilo irti! Parsa-perunapaistos maistuu taivaalliselta limettimaridoidun siian ja helpon kananmunakastikkeen kera.

Ohje: Limemarinoidut siikafileet ja parsa-perunapaistos

paahdettu inkivääri-kukkakaali

Sunnuntai

Paahdettu inkivääri-kukkakaali

Keskitaso

Yli 60 min

Kokonaisena paahdettu kukkakaali on näyttävä sunnuntairuoka. Tässä ohjeessa kukkis saa pintaansa raikkaan maukkaan inkivääri-valkosipulihunnun. Jogurtti-tahinikastike takaa, että tässä ruoassa makuparit ovat viimeisen päälle kohdallaan. Kukkakaalin lisukkeena kannattaa tarjota jotain proteiinipitoista, kuten pavuilla rikastettua salaattia.

Ohje: Paahdettu inkivääri-kukkakaali

pullavanukas ja kermavaahtoa

Pullavanukas ja kermavaahtoa

Helppo

30-60 min

Pullavanukasta pidetään perinteisenä hävikinhäätöruokana, mutta tässä on ohje, jonka vuoksi pullaa kannattaa jättää ihan tarjoituksella kuivahtamaan. Suklaa, hasselpähkinät ja makean raikas limettitahna loihtii makuelämyksestä täydellisen. Eikä kermavaahto tai pallo vaniljajäätelöäkään ole lainkaan pahitteeksi…

Ohje: Pullavanukas ja kermavaahtoa

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi