Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Uunibataatit jauheliha-linssitäytteellä ja muut viikon suosikit

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Uunibataattien täytteenä on mausteisia linssejä.

Tämän viikon ruokalista tarjoaa toinen toistaan makoisampia ruokia: kana-pinaatti-pastagratiinia, intialaista lohicurrya, uunibataatteja jauheliha-linssitäytteellä sekä makoisaksi muhinutta sipulikeittoa. Viikon kruunaa ylihyvä jälkkäri. Kurkkaa ohjeet viikon ruokalistalta.

mustapapu-kvinoapihvit ja selleripyree

Maanantai

Mustapapu-kvinoapihvit ja selleripyree

Keskitaso

30-60 min

Rapeita papupihvejä ja samettista sellerisosetta, niistä on maanantain ylihyvä vegeruoka tehty. Sekoita lisäksi salaatti tomaateista ja basilikasta. Kastikkeeksi sopii maustamaton jogurtti.

Resepti: Mustapapu-kvinoapihvit ja selleripyree

nasi goreng eli indonesialainen paistettu riisi

Tiistai

Nasi goreng eli indonesialainen paistettu riisiruoka

Helppo

Alle 30 min

Riisiä, katkarapuja ja kananmunia sekä reilusti mausteita, kuuma vokkipannu ja vartti aikaa. Siinä kaikki mitä tarvitsen indonesialaisen kotiruoan valmistukseen.

Resepti: Nasi goreng eli indonesialainen paistettu riisiruoka

kana-pinaatti-pastagratiini

Keskiviikko

Kana-pinaatti-pastagratiini

Helppo

Alle 30 min

Vaihtoehto makaronilaatikolle: kana-pinaatti-pastagratiini, joka syntyy valmiista pastakastikkeesta, sulatejuustosta ja kypsistä broilerin fileeviipaleista. Ainekset sekaisin, juustoraastetta päälle ja vuoka hetkeksi uuniin. Sitten jo syödäänkin.

Resepti: Kana-pinaatti-pastagratiini

Lämmin bulgur-halloumisalaatti

Torstai

Lämmin bulgur-halloumisalaatti

Keskitaso

30-60 min

Maaliskuu ja kevään ensimmäinen päivä! Sen kunniaksi syödään salaattia. Tämä lämmin salaatti tosin kootaan bulgurista, paadetuista juureksista, linsseistä ja halloumijuustosta, joten se on riittävän ruokaisa nautittavaksi myös viileämmällä ilmalla.

Resepti: Lämmin bulgur-halloumisalaatti

uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte

Perjantai

Uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte

Helppo

30-60 min

Tässä ruoassa makeaksi paahtunut bataatti kohtaa mausteisen jauhelihan. Jos haluat annoksen olevan täysin vege, voit tehdä täytteen myös linsseistä ja korvata ranskankerman kaurapohjaisella valmisteella.

Resepti: Uunibataatit ja linssi-jauhelihatäyte

Intialainen lohicurry

Lauantai

Intialainen lohicurry

Helppo

Alle 30 min

Tämä kookoksinen lohicurry on maustettu inkiväärillä, kurkumalla ja juustokuminalla, ja se tarjotaan tietysti riisin kera. Tuore korianteri ja chili tuovat viime silauksen. Koukuttavan hyvää!

Resepti: Intialainen lohicurry

sipulikeitto, sipuleita ja keittolautanen
© Ari Heinonen

Sunnuntai

Perinteinen sipulikeitto

Keskitaso

Yli 2 h

Perinteinen sipulikeitto vaatii aikaa, muttei juurikaan vaivaa. Sinapilla sivellyt ja gruyere-juustolla gratinoidut patonkiviipaleet tekevät makuelämyksestä täydellisen.

Resepti: Perinteinen sipulikeitto

maapähkinä-suklaaräiskäleet

Maapähkinä-suklaaräiskäleet

Helppo

30-60 min

Viimeistään tämä räiskäle­annos todista­a sen, että jos­kus enemmän on enemmän. Kasaa lautselle lettua, suklaata, kermaa, kinuskia ja suolapähkinöitä. Oijoi, kyllä toimii ja kolahtaa kovaa!

Resepti: Maapähkinä-suklaaräiskäleet

X